Çarşamba günü de okulların tatil olduğu iller

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Şubat 2008 03:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sivas'ta okul tatili 1 gün uzatıldı
SİVAS (CİHAN)-
Sivas'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle daha önce 2 gün tatil edildiği açıklanan ilk ve orta dereceli okulların 1 gün daha tatil edildiği bildirildi. Öğrenciler çarşamba günü de okula gitmeyecek.
Sivas İl Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak kar yağışını ve okul tatilinin uzatılıp uzatılmayacağını görüştü. Toplantı sonunda Kurul, daha önce pazartesi ve salı olarak 2 günle sınırlı tutulan ilk ve orta dereceli okulların tatil süresini 1 gün uzattı.

Sivas merkez, ilçeler ve bunlara bağlı köylerde öğrenciler 20.02.2008 çarşamba günü de (yarın) okula gitmeyecek. Akşam saatlerinde açıklanan bu karar, öğrenci ve velilerin tepkisine neden oldu.

Çaldıran'da okullar yarın tatil edildi
VAN (CİHAN)
-Van'da bazı ilçelerde etkili olan kar sebebiyle okullar yarın da tatil edildi.
Alınan bilgilere göre, Çaldıran'da etkili olan kar sebebiyle Kaymakamlık tarafından ilçe merkezi ve bağlı köylerde tüm okulların yarın için tatil edildiği kaydedildi.

Çaldıran'ın yanı sıra Saray ilçesinde de okullar bir gün tatil edilmişti. Çatak'ta ise sadece taşımalı eğitim veren okullarda tatil kararı alınmıştı.

Eğitime 'kar' engeli: Malatya'da bazı okullar 2 gün süre ile tatil edildi
MALATYA (CİHAN)
-Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü, kar nedeniyle bazı okulların 2 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.
20-21 Şubat tarihlerinde tatil edilen merkeze bağlı köy okulları şunlar: "Alhanuşağı İlköğretim Okulu (2 gün), Çakırhan İlköğretim Okulu (2 gün), Beydağı Balıkderesi İlköğretim Okulu (2 gün), Gülamuşağı İlköğretim Okulu (2 gün), Kamıştaş İlköğretim Okulu (2 gün), Dirican İlköğretim Okulu (2 gün), Pelitli İlköğretim Okulu (2 gün), Tanışık İlköğretim Okulu (2 gün), Uluköy Ahudere İlköğretim Okulu (2 gün), Beypınar İlköğretim Okulu (2 gün), Uzundere İlköğretim Okulu (2 gün), Yaygın Puluşağı İlköğretim Okulu (2 gün), Mengin İlköğretim Okulu (2 gün)."

Ordu şehir merkezindeki okullar yarın açılıyor, köy ve ilçelerde tatil uzadı
ORDU (CİHAN)
-Ordu'da pazartesi gününden itibaren uygulanan tatil, şehir merkezindeki okullarda sona erdi. Şehir merkezindeki okullar yarın, merkeze bağlı köylerde ise perşembe günü açılıyor.
Kar kalınlığının kıyı kesiminde 25 santim, yüksek kesimlerde 1,5 metreye ulaşması sebebiyle ilçelerdeki okulların tatile devam edip etmeyeceği kararı ise kaymakamlıklara bırakıldı. Bunun üzerine Fatsa ve Ünye ilçesinde eğitime 1 gün daha ara verildi. Tatil kararı hava ve yol şartlarına göre bir sonraki gün yeniden ele alınacak.

Karın etkili olduğu Gürgentepe, Kabadüz ve Ulubey gibi ilçelerde eğitime perşembe güne kadar ara verildi. Tatilin gelecek hafta başına kadar uzatılması gündemde bulunuyor.

Sakarya'da bazı ilçelerde kar tatili uzatıldı
SAKARYA (CİHAN)-
Sakarya'nın Karapürçek ve Taraklı ilçesinde kar yağışı ve buzlanma sebebiyle taşımalı eğitim veren okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi. Geyve, Hendek, Kocaali ve Pamukova ilçelerinde ise yollarının kapalı olması nedeniyle okula gelemeyecek öğrencilerin idari izinli sayılacakları bildirildi.
CİHAN muhabirinin ilçe kaymakamlıklarından aldığı bilgiye göre, Karapürçek ve Taraklı ilçelerinde kar ve buzlanmadan dolayı taşımalı eğitim veren yatılı bölge ilköğretim okulu ve köylerdeki ilköğretim okullarında, 20 Şubat Çarşamba günü eğitime ara verildiği kaydedildi.

Geyve ilçesinde 5, Hendek'te 3, Kocaali'de 5 ve Pamukova'da 2 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu belirtilerek, bu köylerde okuyan öğrencilerin okula gelememeleri durumunda idari izinli sayılacakları ifade edildi.

Eğitime 'kar' engeli: Hakkari ve Yüksekova'da eğitime ara verildi
HAKKARİ (CİHAN)
-Hakkari'de etkili olan fırtına ve yoğun kar nedeniyle şehir merkezi ile Yüksekova'daki ilk ve orta öğretim okulları bir gün tatil edildi.
Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 2 gündür il genelinde etkili olan kar ve zaman zaman şiddetlenen fırtınadan dolayı Hakkari merkez ve Yüksekova ile köylerindeki ilk ve orta öğretim okullarının bir gün tatil edildiği belirtildi.

Kar ve fırtınanın etkili olmadığı Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde ise okulların tatil edilmesine şu anda gerek duyulmadığı açıklandı.

İl genelinde eğitim yapan yatılı okullarda eğitimin normal seyrinde devam edeceği kaydedildi.Zonguldak merkez ilçe ve beldelerde okullar 1 gün daha tatil
ZONGULDAK (CİHAN)-
Zonguldak merkez ilçe ve beldelerde ilköğretim ve liseler bir gün süreyle daha tatil edildi.
Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; merkez ilçe ve bağlı beldelerdeki tüm ilköğretim okulu ve liselerde kar ve buzlanma nedeniyle Çarşamba günü okullar tatil edildi.

Giresun'da eğitime merkez ve ilçelerde 1, köy ve beldelerde 2 gün daha ara verildi
GİRESUN (CİHAN)
-Kar yağışları Giresun'un yüksek kesimlerinden sonra merkezinde de etkili olmaya başladı. Şehir merkezinde 10 santimetreyi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde yer yer 1 metreye ulaştı. Merkez ve ilçelerde okullar bir, köy ve beldelerde ise 2 gün daha tatil edildi.
Giresun Valiliği, merkez ilçe ve ilçelere bağlı toplam 535 köy yolunun kapalı olduğunu bildirdi. Doğu Karadeniz'in İç Anadolu'ya geçiş kapısı olan Eğribel geçidinin ise kar ve tipi nedeniyle kapandığı ve araç geçişlerine izin verilmediği bildirildi.

Giresun'da iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle merkez ilçede 51, Alucra'da 38, Bulancak'ta 62, Çamoluk'ta 26, Çanakçı'da 13, Dereli'de 35, Doğankent'te 9, Espiye'de 29, Eynesil'de 12, Görele'de 48, Güce'de 15, Keşap'ta 44, Piraziz'de 18, Şebinkarahisar'da 61, Tirebolu'da 50 ve Yağlıdere'de 24 köy yolu kapandı. İl genelindeki 14 köy ile Bulancak'ın Aydınlar beldesine elektrik verilemediği öğrenildi.

Yozgat'ta kar talili 1 gün uzatıldı
YOZGAT (CİHAN
)-Yozgat'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların tatil süresi 1 gün daha uzatıldı.
Yozgat'ta kriz masası yaptığı değerlendirme toplantısının ardından okulların tatil süresinin uzatılmasına karar verdi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, ilk ve ortaöğretim okullarının 1 gün daha tatil edildiğini söyledi. Müdür Gamsız, "İl genelinde kar kalınlığı 1 metreyi bulan yerler var. Birçok köyle ulaşım sağlanamıyor. O nedenle valimiz başkanlığında yaptığımız toplantıda okulların tatil süresinin uzatılmasına karar verdik" dedi.

İl genelinde kar nedeniyle Pazartesi ve Salı gününü tatil olarak geçiren öğretmen ve öğrenciler 1 gün daha tatil yapacak. Öte yandan, il genelinde yaklaşık 475 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Eğitime 'kar' engeli: Saray'da okullar 2 gün tatil
VAN (CİHAN)
-Van'ın Saray ilçesinde okullara 2 gün kar molası verildi. Yoğun kar sebebiyle kaymakamlık ilçe merkezi ve köy okullarını tatil etme kararı aldı.
Alınan bilgilere göre, ilçedeki yoğun kar sebebiyle ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okulların perşembe gününe kadar tatil edildiği bildirildi.

Saray ilçesinin yanı sıra Çatak'a bağlı taşımalı eğitim veren okulların yarın için tatil edildiği kaydedildi.

Van'da bazı ilçelerde etkili olan kar sebebiyle okullar yarın da tatil edildi.
Alınan bilgilere göre, Çaldıran'da etkili olan kar sebebiyle Kaymakamlık tarafından ilçe merkezi ve bağlı köylerde tüm okulların yarın için tatil edildiği kaydedildi.

Çaldıran'ın yanı sıra Saray ilçesinde de okullar bir gün tatil edilmişti. Çatak'ta ise sadece taşımalı eğitim veren okullarda tatil kararı alınmıştı.

Erzincan'ın ilçelerinde eğitime kar tatili
ERZİNCAN (CİHAN
)-Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle ilçelerde eğitim ve öğretime ara verildi.
Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitim öğretime ara veriliyor. Kar yağışı sebebiyle; bugünden başlamak üzere Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde 2 gün, İliç, Çayırlı, Otlukbeli, Tercan ve Refahiye ilçelerinde 1 gün eğitim ve öğretime ara verildi.

ADANA, ZONGULDAK VE BARTIN /AA
Adana'nın Tufanbeyli, Zonguldak'ın merkez ile Bartın'ın Ulus ilçesindeki ilköğretim okulları ve liselerde, eğitime yarın ara verildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, hafta sonundan bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde, kar kalınlığının 80 santimetreye, köylerde ise 1 metreye ulaştığı belirtildi.
Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel, köy yollarının kapalı durumda olması ve taşıma merkezlerinde öğrencilerin okula gidememelerinden dolayı yarın ilköğretim okulları ve liselerde eğiteme ara verildiğini kaydetti.
Zonguldak'ta 3 gündür etkisini sürdüren kar yağışı ve buzlanmadan dolayı merkez ilçeye bağlı ilköğretim okulları ile liselerde eğitime yarın ara verildi.
Bartın Valisi İsa Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının bugün Ulus ilçesinde yoğun şekilde etkili olduğunu belirterek, bu nedenle yarın ilçedeki okullarda eğitime ara verildiğini belirtti.

SİVAS VE TOKAT´TA KAR TATİLİ 1 GÜN DAHA UZATILDI/AA

Sivas ve Tokat'ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedini ile 2 günder kar tetkili yapan ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil olacak. olumsuz koşulların devam etmesi nedeni ile tatil 1 gün daha uzatıldı.
Bugün toplanan Sivas İl Hıfzısıhha Kurulu, olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeni ile il merkezi ve bağlı 16 ilçede bulunan tüm ilk ve ortadereceli okullarda eğitime 20 Şubat Çarşamba günü de ara verildiğini duyurdu. Daha önce de aynı nedenle dün ve bugün olmak üzere okullar 2 gün tatil edilmişti.
2 gündür kar nedeni ile eğitime ara verilen Tokat'ta ta süre uzatıldı. Tokat Valiliği'nden bugün yapılan açıklamada, yarın da okulların tatil olduğu belirtildi. Olumsuz hava şartlarının devam etmesi nedeniyle, il merkezi ve ilçelerde, ilk ve orta dereceli okullar tetil oldu. Yeni bir değişiklik olmaması durumunda her iki kentte de eğitim-öğretim 21 Şubat perşembe günü başlayaca

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber