Laptop'ta kalınlık 4 milime indi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Mart 2008 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Apple'ın yeni dizüstü bilgisayarı MacBook Air, ilk bakışta 4 mm kalınlığıyla dikkat çekiyor. Yeni ürün, bu ayın ikinci haftasında 1.689 Euro'ya Türkiye'de de satılacak

APPLE IMC Türkiye, Türkiye'de martın ikinci haftasında satışa sunulacak MacBook Air'i tanıttı. Daha gelmeden binlerce sipariş alan MacBook Air, 4 mm'lik kalınlığıyla dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı. MacBook Air'in tanıtımında Apple IMC Türkiye'nin yanı sıra Apple'ın global stratejilerini de değerlendiren Apple IMC Türkiye Genel Müdürü Cömert Varlık, ?MacBook Air, bir dizüstü bilgisayarda olması gereken niteliklerden vazgeçmeden dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olarak üretildi. İlk bakışta tam boyutlu klavyesi ve geniş ekranıyla yüksek performanslı bir taşınabilir bilgisayar olduğuna inanmak hakikaten zor' dedi.

CÖMERT Varlık, daha şimdiden pek çok sipariş aldıklarını belirterek, fiyatı hakkında şu bilgileri verdi: ?Giriş seviyesindeki model için fiyat 1.689 Euro+KDV olacak. Nisan ayının ikinci yarısında da bir üst modeli gelecek. Onun da fiyatı 2.849 Euro+KDV olacak.'

BÜYÜMEYE DEVAM

Apple IMC Türkiye'nin 2008 hedefleri hakkında da bilgi veren Cömert Varlık, büyüme politikalarının süreceğini ifade etti. Varlık, yeni satış noktalarıyla 2008 yılında da mağaza artırmaya devam edeceklerini, 14 olan mağaza sayısının bu yıl 24'e çıkacağını belirtti.

MacBook Air'in özellikleri:

MacBook Air; 1.94 cm'lik maksimum yüksekliği ve 0.4 cm'lik inceliği ile öne çıkıyor.

MacBook Air; 13.3 inçlik LED- aydınlatmalı geniş bir ekrana, tam boyut ve arkadan aydınlatmalı bir klavyeye, video konferans özelliği için iSight kameraya sahip.

4MB L2 önbelleği olan 1.6 GHz ya da 1.8 GHz Intel Core 2 Duo işlemci ile çalışan MacBook Air, standart 2GB'lık hafıza, 80GB'lık 1.8-inç sabit disk ve ileri teknoloji 802.11n Wi-Fi ve Bluetooth 2.1 özelliklerin içeriyor.

MacBook Air kullanıcıları kompakt harici bir sürücü olan MacBook Air SuperDrive ürününü de satın alabiliyor. MacBook Air SuperDrive© ayrı bir güçadaptörü taşıma ihtiyacını ortadan kaldırarak MacBook Air'ın USB girişi ile çalıştırılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber