Okuma azmini bakana duyurmayı başardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2008 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde maddi imkansızlık nedeniyle okuyamama riskiyle karşı karşıya kalan 2 kardeş, ?okumak istiyoruz? feryatlarını Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e yazdıkları notla ulaştırmayı başardı.

Merkeze bağlı Güzelköy Köyünde oturan Ahmet Metin Aslan ile Mustafa Masum Aslan kardeşler Bismil Atatürk Lisesi 2. sınıfında okurken, maddi imkansızlık nedeniyle okuldan ayrılmanın eşiğine geldi. Okuyabilmek için arayışlara giren Aslan kardeşler Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in Diyarbakır'daki temasları sırasında AK Parti il binasına gelerek, ?Babamız hasta ve yaşlı, ağabeyimiz özürlü. Evde bizim dışımızda çalışanımız yok. Maddi durumumuz da çok kötü. Sıkıntıdayız. Ama okumayı da çok istiyoruz. Bize yardım edin? yazılı notu Bakan Eker'e ulaştırmayı başardı.

Bakan Eker, Ankara'ya dönmesinin ardından, Bismil Kaymakam Vekili Hasan Tanrıseven'i arayarak, Aslan kardeşlere her türlü desteğin verilmesi talimatı verdi. Bunun üzerine Tanrıseven, her gün köye geliş gidiş yapan Aslan kardeşlerin ilçede barınması için küçük bir ev kiraladı, gıda yardımında bulundu ve eğitim giderlerini karşıladı.

Aslan kardeşler şimdi çok sevdikleri okullarına gidebilmenin mutluluğuyla, azimle derslerine çalışıyor.

?OKULU BIRAKMA NOKTASINDAYDIK?

Aralarında 1.5 yaş bulunmalarına rağmen aynı sınıfta okuyan Ahmet Metin Aslan ve Mustafa Masum Aslan kendilerine sağlanan destekten çok mutlu olduklarını söylediler.

Ahmet Metin Aslan AA muhabirine, 10 kardeş olduklarını, 5 ablasının evli olduğunu, ağabeyinin de özürlü olması nedeniyle kendilerinin dışında evin geçimini temin edecek kimsenin olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

?Evde çalışanımız yok. Sadece 10 hayvanımız, biraz da tarlamız var ama sürecek traktörümüz yok. Bir yandan okula giderken, bir yanda da evin geçimini temin etmeye çalışıyoruz. Biz daha önce taşımalı sistemle Diyarbakır'da okuduğumuz okuldan başarıyla mezun olduk. Babamız Bismil ilçesinde liseye devam etmemize karar verdi. Geçen yıl her gün köye geliş gidiş yaparak okula geldik. Ama bu bizi maddi olarak çok zorluyordu. Okulu bırakma noktasına geldik. Sonra okumak için sayın Bakanımız Mehdi Eker'e ulaşmaya karar verdik. Bakanımızın Diyarbakır'da programı olduğunu duyduk ve il binasına geldik. Okuma isteğimizi içeren notu vermeyi başardık. Bakanımız notu değerlendirerek bize yardım etti. Onun ellerinden öpüyoruz. Eğer bize destek olmasaydı okuyamazdık.?

?HER TÜRLÜ ZORLUĞA RAĞMEN OKUMAK...?

Kaymakam Hasan Tanrıseven'in eğitimlerini sürdürebilmeleri için kendilerine ev kiraladığını, gıda ve maddi destekte bulunduğunu anlatan Aslan, okul dönüşü yemek, bulaşık gibi ev işlerinin ardından ders çalışmaya başladıklarını kaydetti.

Aslan, hafta sonları köye giderek tarlada çalıştıklarını ifade ederek, ?Bize ev tuttuğu için kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz. Ben doktor, kardeşim uçak mühendisi olmak istiyor. Biz okumak için her türlü zorluğa razıyız. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Onun için çok çalıyoruz? dedi.

Atatürk Lisesi Müdürü Abdullah Çiftçi ise çocukların maddi sıkıntı nedeniyle hem köylerinde çalıştıklarını hem de hafta içi okula geldiklerini, buna rağmen derslerinde çok başarılı olduklarını belirterek, kaymakamlığın çocuklara destek olmalarının kendilerini çok sevindirdiğini söyledi.

Kaymakam Tanrıseven ise Bakan Eker'in talimatıyla öğrencilerle temasa geçtiklerini belirterek, şunları söyledi:

?İlçede yurt olmadığı için bir ev tuttuk. Maddi yardımda bulunduk. Eğitim ve öğretimleri devam ettikleri sürece kira ve eğitim desteğini vereceğiz. Amacımız köyden gelen öğrencilerimize katkıda bulunmaktır. Eğer üniversiteyi kazanırlarsa destek vermeye devam edeceğiz. Onların üniversiteye gireceklerine inanıyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber