Sivas ili Gürün ilçesi eğitimde devrim yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mart 2008 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

GÜRÜN EĞİTİMDE DEVRİM YAPTI

Sivas ili Gürün Kaymakamlığı tarafından başlatılan akıllı sınıf ve beyaz bayrak kampanyasıyla Türkiye'de aynı anda iki ilki birden gerçekleştirerek eğitimde büyük bir devrim yaptı. Türkiye'de ilk defa devlet-vatandaş işbirliğiyle Gürün ilçe Merkezindeki ve Suçatı Beldesi'ndeki okulların tamamında başlatılan Akıllı Sınıf Projesi ve Beyaz Bayrak Projesi'nin açılış töreni, başta Sivas Valisi Veysel Dalmaz olmak üzere bir çok davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Törende Akıllı tahta teknolojisine geçen okullarla canlı kamera bağlantısı yapıldı.

Hayırsever vatandaşlar ile sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği bu projenin, Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Gürün Kaymakam Davut Gül, "Gelişmiş ülkelerin eğitim-öğretimde kullanımına uzun yıllar öncesinde başladığı akıllı sınıfların masrafları, Okul yönetimlerinin, Okul aile birliklerinin, velilerin, eğitime gönül veren hayırseverlerin, sivil toplum ve kamu kuruluşlarının katkıları ile karşılanmıştır. Maliyeti 415 bin YTL olan akıllı tahtaların yüzde 92'lik bölümünü hayırsever vatandaşlar karşıladı. Türkiye' de şimdiye kadar hiçbir yerleşim biriminde dersliklerin akıllı sınıfa dönüştürülme oranı %100'e ulaşmamıştır. Diğer il ve ilçelerde % 1'in altında olan akıllı sınıf oranı; Gürün'deki gibi tamamı devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılmamıştır. Bu anlamda da gönüllük esasına dayalı bir halk projesi olmuştur" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Sivas Valisi Veysel DALMAZ, "Gürün'de yapılan bu uygulama bir devrimdir. Bu hizmet Gürünlülerin kendi paylaşımıyla kendi katılımlarıyla oluşturduğu bir hizmettir. Bu projenin tüm Türkiye'ye örnek olmasını temenni ediyorum. Bu eğitim teknolojisinde hepimizin başvurduğu, uyguladığı bir metot olacaktır. Bu gün akıllı tahta uygulamasıyla aynı zamanda okullarımızın neler yaptıklarını sınıftaki öğrencilerin hal ve tavırlarını, eğitim materyalinin paylaşımını ve kontrolünü hep birlikte görmüş olduk" dedi. Sivas'ta Gürün bir ayrıcalık oluşturuyor" diyen Vali Dalmaz, bir okul ile canlı bağlantı yaparak, sınıf öğretmenine ve öğrencilerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Konuşmaların ardından Akıllı sınıf projesinde emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi. Programda ayrıca Beyaz Bayrak Projesi kapsamında temizlik konusunda başarı gösteren okul müdürlerine de beyaz bayrak hediye edildi. Buradaki programın ardından Vali Veysel Dalmaz ve beraberindekiler 80. Yıl İlköğretim Bölge Okulu'nda akıllı tahtası olan bir sınıfta derse katıldı. Ardından Beyaz Bayrak Projesi'nde de başarı gösteren okulun tabelasını kendi elleriyle astı.
Gürün'de beyaz bayrak uygulamasıyla ilgili yapılan çalışma sonucunda ilçe merkezi ve Suçatı Kasabası'ndaki toplam 9 okulun tamamı beyaz bayrak almaya hak kazanarak Türkiye de yine bir ilki gerçekleştirmişlerdir. İlçe merkezinde beyaz bayraklı okul oran % 100'e ulaşmıştır.Türkiye ortalamasının % 2 olduğu göz önüne alındığında Gürün'deki uygulama daha iyi anlaşılacaktır.
" Türkiye'de Okul Sayısı: 86 956
" Türkiye'de Beyaz Bayraklı Okul Sayısı: 1 354
" Gürün Merkez ve Suçatı Kasabasındaki Toplam Okul Sayısı:9
" Gürün'de Beyaz Bayraklı Okul Sayısı: 9 ( %100)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber