TEDAŞ'ta rüşvet operasyonu: 7 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2008 12:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Rüşvet karşılığı bazı abonelerin elektrik borçlarını bilgisayardan sildikleri, usulsüz elektrik bağladıkları iddiasıyla İzmir TEDAŞ ve elektrik dağıtım şirketi çalışanlarının da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de düzenlenen operasyonda, rüşvet karşılığı bazı abonelerin elektrik borçlarını bilgisayardan sildikleri, usulsüz elektrik bağladıkları iddiasıyla TEDAŞ ve elektrik dağıtım şirketi çalışanlarının da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TEDAŞ'ta rüşvet iddiaları üzerine, savcılık izniyle takip başlattı.

Polis, yaklaşık 4 ay süren takibin ardından düzenlediği operasyonda, TEDAŞ ve Gediz Elektrik Dağıtım şirketi çalışanları T.E, A.Ş.A, A.Y, S.B. ile rüşvet verdikleri ileri sürülen M.I, A.K, G.G'yi gözaltına aldı.

TEDAŞ görevlisi T.E'nin elebaşılığını yaptığı iddia edilen grubun, bazı abonelerin yüksek elektrik borçlarını bilgisayar ortamında sildikleri, usulsüz elektrik aboneliği verdikleri, bunlar karşılığında rüşvet aldıkları belirtildi.

Zanlılar, sorgularının ardından, ''Kamu kurumunu zarara uğratmak, rüşvet almak ve vermek, haksız menfaat temin etmek'' suçlamalarıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber