İP, başsavcıdan 'Ergenekon terör örgütü' haberlerine 'müdahale' istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2008 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Ceyhan Mumcu, ''Ergenekon Soruşturması''na ilişkin basında yer alan haberlere değinerek, soruşturmanın güvenliği ve selametiyle ilgili önlem alınması istedi.

Mumcu bir grup partili ile geldiği Sultanahmet'teki İstanbul Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçede, ''Ergenekon Soruşturması'' çerçevesinde, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve partinin bazı yöneticileri ile yayın organlarında çalışan kişilerin tutuklandığı ya da gözaltına alındığı hatırlatıldı.

Dilekçede, hazırlık soruşturması sırasında avukatlarının da hazır bulunduğu ortamda alınan şüpheli ifadelerinin avukatlara verilmediği belirtilerek, savcılığın istemi üzerine, mahkemece kanıtlar ve bilgiler konusunda ''yayın yasağı'' ve ''gizlilik kararı'' alındığı kaydedildi.

''Buna rağmen çeşitli gazete ve basın organlarının, gizlilik ve yayın yasağı olan kanıt ve belgelere ulaşarak günlerden beri organize bir biçimde ağır şekilde suçlayıcı yayınlar yaptığı'' savunulan dilekçede, ''bu kuruluşlarca birtakım gerçek dışı kanıtlar üretilerek soruşturmanın belli hedefler ve amaçlar doğrultusunda saptırıldığı ve kamuoyunun yanılgı içine sokulmaya çalışıldığı'' savunuldu.

Dilekçede, belge ve kanıt diye yayınlanan iddiaların yayınlanmasında soruşturmanın selametiyle sorumlu olan savcılar ile emniyet mensuplarının kusurlu ve özensiz davrandıkları öne sürülerek, soruşturmanın güvenliği ve selametiyle ilgili önlem alınması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber