Türk Eğitim Sen'den 2005/73 mağdurları için girişim

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte MEB Müsteşarı Muammer Yaşar ÖZGÜL'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette yönetici atama ve 2005/73 sayılı genelgeye göre atanarak mahkeme kararı gereği atamaları iptal olan Anadolu Lisesi öğretmenleri konusu konuşularak yardım talep edilmiştir.

Ayrıca Anadolu Liseleri ile ilgili olarak Sayın Müsteşara bir de dilekçe sunulmuştur. Dilekçede bu öğretmenlerin mağdur edilmemesi talep edilmiştir.

Daha önce memurlar.net sitesinde yayımlanan ?MEB Bu Uzlaşı Ortamını Değerlendirmelidir.? Başlıklı yazımdaki önerilere yakın fakat eksik bir öneri götürülmüştür. Bu öneri bu öğretmenlerimizin sorununu tam olarak çözmeyecektir.

Çünkü bu öneri bu haliyle kabul edildiği taktirde sınav kazananlar 1.önceliğe sahip olduğundan bu öğretmenlerimizin ataması güçleşecektir. Bu öneri ya da sitemizde yayımlanan önerinin yanı sıra öncelikle tüm öğretmenlerimizin (2005/73 sayılı genelge kapsamında olanlar dahil) bir an önce sınava alınmaları en doğru yaklaşım olacaktır.

Önemli bir başka husus ise bu konuda bakanlıkça mutlaka tüm sendikalarla ortak bir uzlaşı ortamı aranmalısına olan gereksinimdir.

Bugün (02.04.2008) bu girişimde bulunan Türk Eğitim Sen Sendikası dün ise üyelere çağrıda bulunarak bu konuda bireysel davalar açılması noktasında web sitesine dava dilekçe örnekleri koymuştur.

Bu husus bence öğretmenlerin şahsen müracaatlarıyla değil hukuki dayanağın varlığına inanılıyorsa -ki dilekçe örneği koyulduğuna göre inanılıyor- sendikalar tarafından kurumsal olarak açılacak tek bir dava ile çözümlenmelidir.

Hiç buna gerek kalmadan yapılacak hukuki düzenlemelerle yani bahsettiğimiz uzlaşı kültürü ile çözümlenmesi en güzel yöntem olacağı gibi yargı sürecinde geçecek zaman ve bireysel ya da toplu davalarda harcanacak ekonomik kayıpların da önüne geçilir.

memurlar.net'te yayımlanan ?MEB Bu Uzlaşı Ortamını Değerlendirmelidir.? Başlıklı yazı sadece genel çizgi ya da yaklaşım yazısı olup burada yazılı 20 puan eklenmesi gibi rakamlar sadece örneksel olarak verilmiştir. Burada aslolan bu konunun taraflarının ortak kararlarıdır.

Bu yapılırken tekrar yazmalıyım ki;

Burada önemli olan kişisel, siyasal,ben yaptım olduculuk, sendikaya üye kazanma savaşı,üye kaybetme korkusu, adam kayırma, suçlama, günah çıkarma gibi eğitimin yanında hiç sayılabilecek öncelikteki basit kısır çatışmaların içine girilmemesi, akıl, bilim ve hukuk çizgisinde hareket edilebilmesidir. Başarı da burada yatmaktadır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi
[email protected]

Bakanlığa Teslim Edilen Türk Eğitim Sen Yazısına Ulaşmak İçin Tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber