3 Nisan 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 03 Nisan 2008 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN YURDA DÖNÜYOR

-İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt'in resmi konuğu olarak bu ülkede bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, temaslarını tamamlayarak bugün yurda dönüyor.

-SSGSS GÖRÜŞMESİ SÜRÜYOR

-TBMM Genel Kurulu toplanıyor. Genel Kurul'da Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısının görüşülmesine devam ediliyor. (Saat:13.00)

-TALAT, HRİSTOFYAS GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRİYOR

-KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile görüşmesinin ardından Swiss Otel'de Kıbrıs'taki yeni gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat:11.00)

-YAZICIOĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, TBMM Genel Kurul'da görüşmeleri devam eden, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00)

-CHP'Lİ TOPUZ'UN BASIN TOPLANTISI

-CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas-Güllük Körfezi'nde denizin doldurulması ve çevre kirliliği ile ilgili Meclis'te basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.30)

-KİT KOMİSYONU

-TBMM KİT Komisyonu'nda, Devlet Malzeme Ofisi ve Acıpayan Selüloz Sanayi A.Ş. 2006 denetim raporları ele alınıyor. (Saat:10.30)

-ADALET ANAYASA KARMA KOMİSYONU

-TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu toplanıyor. Toplantıda, 76 milletvekilinin dokunulmazlık dosyaları için oluşturulacak hazırlık komisyonları başkanları ve üyeleri belirleniyor. (Saat:11.30)

-MART ENFLASYONU AÇIKLANIYOR

-TÜİK, tüketici ve üretici fiyatları bazında Mart ayı enflasyon gerçekleşmelerini açıklayacak. (Saat:17.00)

-TÜRK-ALMANYA SENDİKAL İŞBİRLİĞİ

-Alman Sendikalar Konfederasyonu ile TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK VE KESK Başkanları yarın Ankara'da bir araya geliyor. (Saat:11.00)

-Sendikaların konfederasyon başkanları bu toplantının ardından Türkiye Almanya Sendikal İşbirliği, ?Ankara Deklarasyonu?nu Divan otelinde açıklıyor. (Saat:13.00)

-TK BAŞKANI ACARER'İN BASIN TOPLANTISI

-Telekomünikasyon Kurul Başkanı Dr. Tayfun Acarer basın toplantısı düzenliyor.

-Acarer, basın toplantısında Kurumun 2008 iş planı ve sürdürülmekte olan faaliyetler hakkında bilgi verecek. Toplantıya Kurul II. Başkanı Galip Zerey ve Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek de katılıyor. (Saat:10.30)

-VAKIF ÜNİVERSİTELERİ MASAYA YATIRILIYOR

-Atılım Üniversitesi tarafından düzenlenen ?Türkiye'nin 2023 Vizyonunda Vakıf Üniversiteleri Kongresi? yapılıyor.

-İki gün sürecek olan konferansa YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın da katılıyor. Konferansta yirmi dört üniversite temsil ediliyor.

-?AY-YILDIZ ALTINDA SÜRGÜN? TÜRKÇE'DE

-Nazi döneminde Türkiye'ye sığınan bilim ve sanat insanlarının yaşadıkları, tanıkların ifadeleri ve resmi belgelerle yer aldığı ?Ay-Yıldız Altında Sürgün? adlı eser Asım Kocabıyık Kültür Vakfı tarafından Türkçe'ye çevrildi.

-Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen tarafından derlenen eserin tanıtımı İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Asım Kocabıyık ve Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen'in katılımıyla yapılıyor. (Saat:11.00)

-DSP'Lİ TÜRKER: ?AKP DAVASI SPEKÜLATİF AMAÇLI KULLANILMAMALI?

-DSP Genel Sekreteri Masum Türker, ekonomide son iki yıldır örtülü bir kriz yaşandığını savundu. Bazı çevrelerin AKP hakkında açılan kapatma davasıyla ekonomide kriz olacağı yönünde iddialar ortaya attığını hatırlatan Türker, ?AKP'ye açılan davanın ekonomiye doğrudan ya da dolaylı olarak bir etkisi olmaz. Bu tür tartışmalar spekülatif amaçlı ortaya atılıyor? diye konuştu.

-Dolar'ın dünya piyasalarında değer kaybettiğini anlatan Türker, Türkiye'de ise normal dolar kurunun 1.850 YTL olması gerektiğini söyledi.

-ESKİ FP'Lİ BEKAROĞLU: "AKP'Yİ TASFİYE SÜRECİ BAYKAL'I DA GÖTÜRECEK"

-Kapatılan Fazilet Partisi'nin eski milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Türkiye'de siyasetin önünün tıkandığı için AKP'ye kapatma davası açıldığını iddia etti. Siyasetin önünü CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tıkadığını savunan Bekaroğnu, ?AKP'yi tasfiye etmek isteyenler güçler AKP'ye alternatif arıyorlar. Türkiye'de AKP'nin karşısında bir alternatif olmasını engelleyen ise Baykal ve ekibidir. Bu tasfiye süreci Baykal'ı da bir daha gelmemek üzere götürecek? dedi.

-TÜRK-İŞ, ?ARKA BAHÇE? DİYEN CHP GRUP BAŞKANVEKİLİNİ BAYKAL'A ŞİKAYET ETTİ

-CHP ile TÜRK-İŞ arasında ?arka bahçe? tartışması çıktı. TÜRK-İŞ, ?AKP'nin arka bahçesi? suçlamasında bulunan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Lideri Deniz Baykal'a şikayet etti. Baykal'a mektup yazan TÜRK-İŞ, Kılıçdaroğlu hakkında, ?demokratik nezaket ve parti disiplini içinde? gerekenin yapılmasını istedi.

-TÜRK-İŞ'in 56 yıllık tarihi boyunca ülkenin yönetimine birçok siyasi parti, hükümet, siyasetçinin gelip gittiği ifade edilen mektupta, ?TÜRK-İŞ camiası içinde bunları destekleyenler de olmuştur, karşı çıkanlar da. İyi yönetenler desteklenmiştir, kötü yönetenler hak ettikleri dersi almışlardır? denildi.

-ŞİRKETLERİN DIŞ BORCU 100 MİLYAR DOLARI AŞTI

-Sıcak para girişlerinin kurları aşağı çekmesiyle dış borçlanmanın cazip hale geldiği son beş yılda, özel sektörün dış borcu yüzde 266.4 oranında 114.9 milyar dolar artarak 158 milyar dolara yükseldi. Bu artışın 47.4 milyar doları bankalar, 67.5 milyar doları ise şirketlerden kaynaklandı. Bankaların dış borcu 57.6 milyar, şirketlerinki ise 100.5 milyar dolara ulaştı.

-Toplam dış borç stokunda özel sektör borcunun payı 2007 sonu itibariyle yüzde 63.9'a kadar yükseldi. Özel sektörün dış borcu, küresel finans krizi tehdidi nedeniyle ekonominin yumuşak karnı haline geldi.

-İKİ AYDA 5 MİLYAR YTL'LİK YATIRIM İÇİN TEŞVİK ALINDI

-Hazine Müsteşarlığı, yılın ilk iki ayında çeşitli sektörlere yönelik toplam 5 milyar 29.3 milyon YTL tutarındaki 389 yatırım projesi için teşvik belgesi düzenledi. Teşviğe bağlanan tutar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36.9 artış gösterdi. Teşviğe bağlanan bu yatırımlarla yaklaşık 16 bin 994 kişilik istihdam yaratılacak.

-TÜRKİYE İRAN ELEKTRİK ŞEBEKESİNE BAĞLANACAK

-Elektrikte net arz açığı görünen Türkiye, elektrik alımı için doğrudan İran şebekesine bağlanma formülünü geliştirdi. Türkiye, İran'a komşu bir bölgeyi ulusal şebekeden ayırıp İran şebekesine bağlayarak elektrik alımında bulunacak.

-YARGITAY, ESKİ GENEL MÜDÜRÜ ?ETKİSİZ HALE' GETİRDİĞİ İDDİASIYLA RECEP AKDAĞ'I TAZMİNATA MAHKUM ETTİ

-Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu'nu, İlaç ve Eczacılık eski Genel Müdürü Hayriye Mıhçak'a tazminat ödemeye mahkum etti.

-Yargıtay, dakikalık izinleri bile yazılı hale getirmesi istenen eski genel müdür Mıhçak'ın etkisiz hale getirilerek manevi yönden yıpratıldığına karar verdi.

-BANKA PROMOSYONYARINDAN YENİ ATANAN ÇALIŞANLARA PAY VERİLECEK

-Adana 1. İdare Mahkemesi, Türk Eğitim-Sen'in davası sonucunda bankalarla promosyon anlaşması yapan okullarda göreve yeni başlayan çalışanlara da promosyon gelirinden pay verilmesi gerektiğine karar verdi.

-AVRUPA KONMİSYONU ÜYESİ ORBAN : "TÜRKÇE, TÜRKİYE ÜYE OLMADAN, AB'NİN RESMİ DİLLERİNDEN BİRİ OLABİLİR"

-Avrupa Komisyonu'nun çokdillilik alanından sorumlu Üyesi Leonard Orban, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması halinde, Türkiye üye olmadan, Türkçe'nin AB'nin resmi dillerinden biri olabileceğini söyledi.

-TTK : ?EROTİZM? İÇERİKLİ KİTAPLARI BİZ DAĞITMADIK

-Sakarya'daki bazı ilköğretim okullarında dağıtılan Uçan Küheylan, Posta Kızı ile Köylü Çocuğu isimli ?erotizm? unsurları bulunan kitapların, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından önerildiği iddiaları mahkemelik oldu.

-TKK Başkan Yardımcısı Muammer Yıldız İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne söz konusu kitaplar hakkında Kurul tarafından verilmiş bir karar olmadığını ve TTK tarafından dağıtılmadığını bildirdi.

-CHP'Lİ MENGÜ'DEN 5 BİN NUTUK

-CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Manisa'da bulunan okul, sivil toplum örgütleri, kütüphaneler ve parti teşkilatlarına; Atatürk'ün baş yapıtı olan Nutuk'tan 5 bin adet dağıttı. Dağıtımının parti örgütlerince yapıldığı ifade edilen Nutuk'un Mengü'ye maliyeti, 15 bin YTL oldu.

-TEİS: ?İLAÇTAKİ REKLAM SERBESTİSİ ÇOCUKLARIN SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLER?

-Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, yurt dışında 2 yaşın altındaki çocuklarda sakıncalı bulunan ilaçların reklamı yapılan ve reçetesiz satılan ilaçlar olduğunu söyledi.

-Saydan, ?Ülkemizde son zamanlarda ilaçta reklam serbestisi getiren yeni yasal düzenlemeler var. İlaçlara reklam serbestisi getirilirse özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı çok ciddi anlamda olumsuz etkilenecektir? dedi.

-TÜRKİYE'DE ERKEKLERDE AKCİĞER, KADINLARDA İSE MEME KANSERİ İLK SIRADA

-Prof. Dr. Tezer Kutluk, her yıl 11 milyon kişinin kansere yakalandığını, bunların 7 milyonun ise hayatını kaybettiğini bildirdi. Prof. Dr. Kutluk Türkiye'de erkeklerde en çok akciğer kanseri, kadınlarda ise en çok meme kanserinin görüldüğünü ifade etti.

-Prof. Kutluk, "Kanserin en önemli nedenlerinden biri tütün. Çocuklarımızı tütünden korumak lazım. Dünyada 1.5 milyar çocuğun 750 milyonu pasif içici konumunda? dedi.

-Prof. Dr. Tezer Kutluk, tüm kanser türlerinin yüzde 43'ünün önlenebilir olduğuna dikkati çekerek, ?Önleme ve korunma, erken teşhis ve etkin tedavi ile kanser bir gün tarihin derinliklerine gömülecektir? diye konuştu.

-GİRİŞİMCİ KADIN DERNEKLERİ DİYARBAKIR'DA FEDERASYON KURDU

-Anadolu Girişimci İş Kadınları Dernekleri Federasyonu Diyarbakır'da kuruldu. Federasyon geçiçi başkanlığına Diyarbakır İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Baran getirildi. Amaçlarının girişimci iş kadınlarının sayısını artırmak olduğunu söyleyen Baran, girişimci kadınların ülke ekonomisi için yarattıkları katma değerin arttırılmasını hedeflediklerini belirtti.

-DİYARBAKIRLI ORHAN ASENA KENDİ TOPRAKLARINDA ANILACAK

-Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, 15 Nisan'da başlayacak ?6. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali? ile 2 hafta boyunca Diyarbakırlılara tiyatro dolu günler yaşatacak. Kendisi de Diyarbakırlı olan oyun yazarı Orhan Asena anısına düzenlenen festivalde, ay sonuna kadar her gün bir temsil verilecek. Yerli oyunların buluştuğu festivalde, Ankara, İzmir, Van ve Eskişehir Devlet Tiyatrosu oyunları Diyarbakır'ın konuğu olacak.

-KOSKİ: ?KONYA'DA SUYU KESİK OKUL YOK?

-Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya'da suyu kesik okul bulunmadığını açıkladı. KOSKİ, kartlı sayaç sisteminin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde su tasarrufuna yönelik olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber