İlköğretim öğrencilerine dini vaazlı meclis gündeminde

Haber Giriş : 04 Nisan 2008 17:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

-CHP, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim okulları ve liselere verdiği internet sitelerinde Said Nursi, İmam-ı Azam gibi kişilerin dini vaazlarının yer aldığı iddialarını Meclis'e taşıdı.

- CHP, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim okulları ve liselere verdiği internet sitelerinde Said Nursi, İmam-ı Azam gibi kişilerin dini vaazlarının yer aldığı iddialarını Meclis'e taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim okulları ve liselere verdiği internet sitelerinde, günün sözü ya da güzel sözler başlığı altında din propagandası yaptığını savundu. CHP'li milletvekili Sacid Yıldız, sitede ünlü düşünür, bilim adamı ve sanatçılarının sözlerinin yanı sıra, bunların arasına sıkıştırılmış bir şekilde Said Nursi, İmam-ı Azam gibi kişilerin dini vaazlarının yer almasının dikkat çekici olduğunu söyleyerek ?Okullarda internet sitelerinin içerik bakımından aynı oluşu, kafalarda soru işareti bırakmakta, ilköğretim okulları ile liselerde yaş ayrımı yapılmaksızın aynı bilgiler sunulmaktadır? dedi. Yıldız önergesinde şunları sordu:

?Bakanlığınızca okullara verilen internet sitelerinde ünlü düşünür ve bilim adamlarının sözlerinin olması, küçük yaşta ve gelişmekte olan çocuklarımızın geleceğe dönük atacakları adımlarda bir anlam taşımakta fakat; Said Nursi ve İmam-ı Azam isimli şahısların dini vaazlarına hangi sıfatla ve ne için yer verilmektedir? Cumhuriyet'in kurucusu olan Ulu Önder Atatürk'e ayrılmış bir köşede, Cumhuriyet karşıtı düşüncelere sahip insanların sözlerine yer verilmesi nasıl açıklanabilir? Bu siteler hazırlanırken; ilköğretim okullarına giden öğrenciler ile liseye giden öğrencilerin algılama ve anlama kapasitelerinin aynı olmayacağı neden göz önünde bulundurulmamıştır??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber