Ömer U. Antalya'da gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2008 06:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi'nde öğrencilerin üzerine ateş açan Ömer Ulusoy Antalya'da gözaltına alındı. Sakalını kestiği, kılıç dövmesine ise dokunmadığı görülen Ulusoy için MHP'liler "Teslim oldu" derken, Vali "Yakalandı" açıklaması yaptı.

Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Kampusu'nda Pazar günü, kameraların önünde karşıt görüşlü öğrencilere tabancayla ateş açan 34 yaşındaki Ömer Ulusoy, olaydan 100 saat sonra kent merkezinde gözaltına alındı. Antalya'nın şehir merkezindeki en işlek yerlerden Şarampol Caddesi'nde saat 22.30 sıralarında polis ekiplerince gözaltına alındığı bildirilen Ulusoy, önce Şarampol Polis Merkezi'ne götürüldü, ardından Çallı semtindeki Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguya alındı. Ulusoy, saat 00.10 sıralarında çıkartılarak doktor kontrolü için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Üzerinde mavi renkli eşofmanı olduğu görülen zanlı Ulusoy'un alnındaki kılıç dövmesini sildirmediği, sakalını kestiği, bıyığına dokunmadığı görüldü. Hastaneye girerken "Vatan sağolsun" diye bağıran Ulusoy, gazetecilerin "Pişman mısın?" sorusuna "Ne pişman olacağım?" diye yanıt verdi. DHA muhabirini saat 23.37'de telefonla arayan MHP'li eski bir yönetici, "O adam teslim oldu" dedi. Muhabirin, "Hangi adam" sorusuna eski yönetici, "Ömer Ulusoy" yanıtını verdi, şunları söyledi: "Önce Uncalı Semti'ndeki İl Emniyet Müdürlüğü binasına gitti. Orada ışıklar sönük olduğu için Emniyet'i kapalı zannetmiş, geri döndü. Daha sonra Şarampol Polis Merkezi'ne geçti. Şu an orada." Bu bilgiden kısa süre sonra ise Ulusoy'un gözaltına alındığı Emniyet yetkililerince doğrulandı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ise yaptığı açıklamada Ulusoy'un Şarampol Mahallesi'nde saat 23.15'te bir evde, üzerinde silahla yakalandığını belirterek, "Sakallarını kestiği, üzerine eşofman giyerek kılık kıyafetini değiştirdiği gözlendi. Olaydan sonra sadece Antalya merkezinde değil, zanlının doğduğu yer de dahil olmak üzere çevre illerdeki bir çok noktaya operasyon yapıldı" dedi.


Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylarda tabancayla ateş eden Ömer Ulusoy dün gece geç saatlerde Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. Polis eşliğinde sağlık kontrolü için hastaneye götürülen Ömer Ulusoy'un üzerinde eşorfman olduğu ve sakallarını kestiği görüldü.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Akdeniz Üniversitesinde 6 Nisanda meydana gelen olaylarda silahla ateş açan Ömer U'nun Antalya'da saklandığı evde yakalandığını bildirdi. Antalya Valisi Yüksel, yaptığı açıklamada, Akdeniz Üniversitesinde 6 Nisanda karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, topluluğun üzerine silahla ateş açan ve daha sonra kaçan Ömer U'un, Antalya'da Şarampol semtinde saklandığı eve düzenlenen operasyonda kıskıvrak yakalandığını söyledi. Saat 23.15'te yakalanan Ömer U'un üzerinde, büyük ihtimalle olay sırasında kullandığı silah ile mermilerin de ele geçirildiğini kaydeden Vali Yüksel, üzerinde eşofman bulunan Ömer U'un sakalını kestiğinin görüldüğünü belirtti. Vali Yüksel, Ömer U'un Emniyet güçlerince sorgulanmasına başlandığını sözlerine ekledi.

Akdeniz Üniversitesi'nde çıkan kavgada silah kullandığı kameralarca görüntülen ve polis ekiplerince heryerde aranırken Antalya merkezde Şarampol Polis Merkezi'ne gelerek teslim olan Ömer Ulusoy, sağlık kontrolüne çıkarıldı. Terörle mücadele ekiplerince teslim alınıp, sorgulanmak üzere Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ulusoy, sağlık kontrolü için Atatürk Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

34 yaşındaki Ömer Ulusoy, 6 Nisan 2008 Pazar günü Akdeniz Üniversitesi'nde karşıt gruplu öğrencilerin taşlı-sopalı çatışması sırasında belinden çıkardığı silahla ateş etmişti. Dün basın toplantısı düzenleyen Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Ulusoy'u yakalayacak polis memuruna 10 maaş ödül verileceğini duyurmuştu.


Pazar gününden beri Antalya polisi tarafından her yerde aranan Ömer Ulusoy 10.04.2008 tarihinde gece saat 11:30 sularında Şarampol Polis Merkezi'ne gelerek teslim oldu. Daha sonra Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan Ulusoy, burada işlemleri yapıldıktan sonra sağlık kontrolünden geçirildi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele ekipleri tarafından Çallı'da bulunan Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geri getirildi. Hastane çıkışında basın mensupları, "Ömer bir şey söyleyecek misin?" diye sordu. Bunun üzerine Ulusoy, "Vatan sağ olsun, ne diyeyim. Ne pişman olacağım." diye cevap vedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber