YARSAV, Bakan Şahin sözlerini düzeltmezse dava açacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Nisan 2008 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den ?YARSAV, Danıştay'a gidip ertesi gün karar çıkarabiliyor. Çünkü Danıştay'daki hâkim ve savcıların büyük çoğunluğu dernek üyesi? yönündeki sözlerini düzeltmesini istedi. YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, aksi takdirde Mehmet Ali Şahin hakkında dava açacaklarını belirtti.

Adalet Bakanlığı ile kapatılması için yasa tasarısı hazırladığı YARSAV arasında bu kez de dava polemiği başladı. Şahin, önceki gün katıldığı bir televizyon programında, YARSAV'ın Adalet Bakanlığı'nın yaptığı hâkim ve savcı adaylığı sınavlarına karşı açtığı davaları anımsattı.

Şahin, YARSAV'ın açtığı davalarda Danıştay'ın yürütmeyi durdurma ve iptal kararları verdiğini belirterek, ?Danıştay'a gidip ertesi gün karar alabiliyorlar. Çünkü Danıştay'daki hâkim ve savcıların büyük çoğunluğu dernek üyesi. Bir derneğin açtığı davaya o derneğin üyeleri bakıyor. Sınavlarla ilgili o kadar çok dava oldu ki. Sınav yapıyorsunuz durduruluyor? dedi.

Şahin'in bu sözlerine YARSAV tepki gösterdi. YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay'ın son olarak adli yargıç adaylığı sınavının yürütmesini durdurduğunu anımsattı. Eminağaoğlu, anılan kararı veren kurulda, hiçbir yasal engel olmamasına rağmen YARSAV üyesi hiçbir yüksek yargıcın yer almadığını, YARSAV kurucu üyelerinden olan daire başkanının ise zorunluluk bulunmamasına rağmen davadan çekildiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber