Vatandaştan Meclis'e, 'Kamer Genç konuşmasın' dilekçesi

Haber Giriş : 28 Nisan 2008 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuran bir vatandaş Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in, Genel Kurul konuşmalarından rahatsız olduğunu yazdı ve ?Genel Kurul'da sıkça söz almasından rahatsız oluyorum? dedi. TBMM Dilekçe Komisyonu Karar cetveline ismi yazılmayan milletvekilinin Kamer Genç olduğu öğrenildi.

TBMM Dilekçe Komisyonu'na iş, yardım, şikayet gibi taleplerde bulunan vatandaşlardan zaman zaman ilginç isteklerin de yer aldığı dilekçelere rastlamak mümkün.

TBMM Genel Kurul'da, iktidara yönelik eleştirileriyle AKP'lilerin hedefi haline gelen Kamer Genç, bu kez vatandaşın da eleştirilerine maruz kaldı.

TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuran Kırklareli'nden İlker Özkan adlı vatandaş, TBMM Genel Kurul'da sıkça söz alan bir milletvekilinin konuşmalarını eleştirirken, bir takım da iddialarda bulundu. Dilekçe Komisyonu'nun karar cetveline ?konuşmasın? diye şikayet edilen milletvekilinin ismi ve hakkında bulunulan iddialar yansımazken, sözü edilen milletvekilinin Kamer Genç olduğu öğrenildi.

Dilekçe Komisyonu ise milletvekili hakkında şikayette bulunan vatandaşa Anayasa'nın 83. maddesinin 1. fıkrasını anlatarak yanıt verdi ve şöyle dedi:

?TBMM üyeleri, Meclis çalışmalarındaki oy ve sözlerinden, Mecliste ileri sürdükleri düşüncelerden, o oturumdaki Başkanlık Divanının teklifi üzerine Meclisçe başka bir karar alınmadıkça bunları Meclis dışında tekrarlamak ve açığa vurmaktan sorumlu tutulamazlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber