Rektörler yeni modeli beğenmedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın açıkladığı yeni ÖSS sistemine rektörler, eğitimciler ve eski YÖK başkanları mesafeli yaklaştı. Değerlendirmeler şöyle:

* Ural Akbulut (ODTÜ): Kararın üniversite ve fakültelere bırakılması üniversite yöneticilerini şaibe altında bırakır. Öğretim görevlisi sayısının da artırılması gerekir.

* Fatih Hilmioğlu (İnönü): Oturmuş sistem var. Asıl sorunumuz kaynak ve kadro sorunu.

* Bektaş Açıkgöz (Zonguldak Karaelmas): Geçtiğimiz yıl hazırlanan Yükseköğretimin Stratejik Planlama Raporu var. Bu da değerlendirilmeli. Sonuçta ÖSS yıllar içinde oturan ve herkesin güvendiği bir sistem.

* Atilla Kılıç (Abant İzzet Baysal): Değiştirmek yerine geliştirmek gerek.

* İbrahim Büyükaksoy (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü): Uygulanan sistem en adil, öğrencileri kapasitelerine göre sıraladığımız bir sistem.

* Attila Sezgin (İzmir Ekonomi): Başkan dünyada uygulanan bir sistemi söylüyor. Neden olmasın.

* Erdoğan Teziç (Eski YÖK Başkanı): Biz nasıl bir sistem önerdiğimizi Yükseköğretim Stratejik Raporu ile ortaya koymuştuk. - -

* Mehmet Sağlam (Eski YÖK Başkanı): Alternatiflerden biri bu olabilir.

* Tahsin Yeşildere (Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı): Daha önce hazırlanan Yükseköğretim Strateji Raporu gibi bir çalışma yapılıp tartıştırılmalı.

* Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: Gençleri şok etmeyecek bir uygulamayı hayata geçireceğiz. Yeni model üzerinde çalışıyoruz. Eğitimcileri de bu çalışmaya ortak edeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber