Polis intiharlarının araştırılması önergesi TBMM'de reddedildi

Polisin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve polis intiharlarının araştırılması için CHP Milletvekili Murat Bakan'ın verdiği önerge, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mayıs 2024 20:14, Son Güncelleme : 21 Mayıs 2024 22:11

TBMM Genel Kurulunda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisinin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

Partisinin grup önerisi üzerine konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise emniyet mensuplarının sorunlarını anlattı.

Türkiye'de en çok intihar olaylarının yaşandığı meslek grupları arasında emniyet mensuplarının geldiğini belirten Bakan, "Hayatının baharında bu mesleğe severek, isteyerek girmiş bir polis memuru neden intihar eder? Peki, emekliliği gelmiş, artık çocuklarının mürüvvetini göreceği yaşta bir emniyet müdürü neden intihar eder? Geçmişte intihar oranı en çok genç polis memurlarındaydı, şimdi genci yaşlısı, son zamanlarda emniyet müdürleri de intihar ediyor." diye konuştu.

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu da emniyet teşkilatının çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin insan haklarına ve insan onuruna dayalı yapısını korumakla görevli en temel teşkilatlarından biri olduğunu vurguladı.

Polis teşkilatına yönelik AK Parti hükümetlerinin yaptığı hizmetlere değinen Tipioğlu, "AK Parti iktidara geldiğinde 189 bin olan personel sayısını ikiye katlayıp araç, ekipman, kullandığı teknoloji ve silahlarla emniyet teşkilatımızı daha aktif, daha etkin, daha rahat hareket edebilen bir teşkilat haline getirdik. Hükümetlerimiz döneminde emniyet teşkilatımız dünya standartlarının üzerine çıkartılmış olup, çoğu ülkelere eğitim verecek seviyeye gelmiştir. Bütün bunlar emniyet personelimizin günlük hayatlarını en iyi şekilde idame ettirebilmeleri, milletimize en güzel şekilde hizmet etmelerini sağlamak için yapılmaktadır ve yapılmaya da devam edecektir." dedi.

İntihar olaylarına ilişkin istatistikler paylaşan Tipioğlu, şunları kaydetti:

"Dünya ülkelerine baktığımızda 2009-2018 yılları arasında Fransa'da yüz binde 34,92, Portekiz'de 19,4, Avustralya'da yüz binde 16,1, ABD'de yüz binde 16, Türkiye'de yüz binde 15,7'dir. Yapılan çalışmalar sonucunda ülkemizde yaşanan polis intiharlarının oranı Avrupa ülkelerinden azdır. Ancak her bir polisimizin canının çok kıymetli olduğunu, tek bir canımızı bile kaybetmeyi kabul etmediğimizi ifade etmek istiyorum."

Ayrı ayrı yapılan oylamalarda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisinin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber