Fazla mesaiden gelir vergisi kesilmemesine yönelik dava olumsuz sonuçlandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Haziran 2008 22:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çalışanlarının fazla mesailerinden gelir vergisi kesilmemesine ilişkin Türk Bürso Sen'in talebini reddeden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün redde ilişkin işleminin iptali istemi ile dava açılmıştı. Dava, Ankara 2. Vergi Mahkemesinin 26.03.2008 tarih ve 2008/428 K. sayılı kararı ile reddedilmiştir.

Mahkeme; çalışanların fazla mesai ücretlerinden vergi kesmeye ve bu kesintileri ilgili vergi dairesine yatırmaya sorumlu olan davalı idarenin gelir vergisi kesintisi yapılması veya yapılmaması hususunda işlem kurmaya yetkili olmadığı ve Gelir Vergisi Kanununda, gelir vergisi kesilemeyecek istisnalar arasında nüfus çalışanlarının fazla mesai ücretlerine ilişkin bir düzenlemenin bulunmadığı gerekçesi ile davayı reddetmiştir.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Mustafa DÖNER, Türk Büro Sen'in açtığı bu davanın akabinde, davaya konu düzenlemenin personelin mağduriyetine sebebiyet verdiğini, bundan sonra yapılacak ilk yasal düzenlemelerde bu konunun personelin lehine çözüme kavuşturulması için gayret göstereceğini açıkladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber