50 bin dolara başkalarının yerine ÖSS'ye giren şebeke çökertildi, 34 kişi gözaltında

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2008 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS çetesinde gözaltı sayısı 34'e yükseldi

Şanlıurfa'da, 40 bin ile 50 bin dolar arasında para karşılığı başkalarının yerine Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) giren ve terör örgütü ile bağlantılı olduğu ileri sürülen şebeke ile ilgili gözaltı sayısı 34'e yükseldi. 24 kişinin de arandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince dün yapılan çalışmada, para karşılığı başkalarının yerine sınava adam sokan bir şebeke tespit edilmişti. Bugün itibarıyla gözaltı sayısı 34'e yükselirken, olayla ilgili olarak 24 kişinin arandığı bildirildi.

34 kişinin Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde yapılan sorgulamasında, sınava girecek 'joker'lerin tıp fakültesi için 50 bin, mühendislik fakültesi için ise 40 bin dolar aldığı bilgisine ulaşıldı. Çetenin, ÖSS sınavlarına başkalarının yerine girerek terör örgütü adına 1 milyon dolar toplamayı hedeflediği iddia edilirken, polis olayla ilgili geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Gözaltına alınan 34 kişiden 25'inin başkalarının adına sınava girdiği; gözaltına alınanlar arasında 2 öğretmen ve 4 kadının da bulunduğu bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, gözaltındakiler için savcılıktan ek süre alındığı ve şahısların çarşamba günü adliyeye çıkarılacağı belirtildi.


50 bin dolara başkalarının yerine ÖSS'ye giren şebeke çökertildi, 30 kişi gözaltında

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) 40 bin ile 50 bin dolar arasında para karşılığı başkalarının yerine sınava giren ve terör örgütü ile bağlantılı oldukları ileri sürülen bir şebeke çökertildi. Operasyonda 30 kişi gözaltına alınırken, 22 kişi de aranıyor.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan çalışmada, para karşılığı başkalarının yerine sınava adam sokan bir şebeke tespit edildi. Çalışma sonucu Şanlıurfa merkezinde 22 kişi, Birecik ilçesinde 5 kişi ve Ankara'da da 3 kişi olmak üzere toplam 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların 40 bin ile 50 bin dolar karşılığında başkalarının yerine sınava girdikleri ve çoğunun üniversite mezunu olduğu belirtildi. Şahısların ayrıca terör örgütü ile

bağlantılarının olduğu ileri sürülürken, olayla ilgili 22 kişinin ise arandığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FERHAT ÖZER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber