Polisler sınavdan geçemedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisin sicil notuna etki edecek Performans Değerlendirme Sistemi'nin ilk uygulaması Kayseri'de yapıldı.

2.367 polisten 430'u 70'in altında puan alarak sınıfta kaldı.Performansı artırmak, açık sicil verilmesine geçiş sağlamak ve sicil notu verilirken "kaynak" olması amacıyla başlatılan Polis Performans Değerlendirme Sistemi (PPDS) ilk kez Kayseri'de uygulandı. Kayseri Emniyeti, Erciyes Üniversitesi'nden aldığı bilimsel destekle sistemi hayata geçirdi. PPDS'ye alınan 2 bin 367 polisten 133'ü 100 puan alarak birinci oldu. Polisler birbirlerine not verdiği uygulamada 70'in altında puan alan 430 polis ise "sınıfta" kaldı. Kayseri polisinin genel ortalaması ise yüzde 92.43 oldu.

70 PUAN ŞART

PPDS'den yıllık en az 70 puan almak gerekiyor. 52 ile 69 puan alanlar PPDS'den sınıfta kalıyor. Performans notu düşük olan polis memurları özel eğitim programına alınıyor. Bu eğitimlerle düşük performans notlarının yükseltilmesi hedefleniyor. 70'in altında puan alan personel için eğitim, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması başlatılırken Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, teşekkür belgesi alan 133 amir ve polisin eşine, "Bu başarı sizin arka plandaki desteğiniz ile sağlanmıştır" yazılı tebrik mesajı gönderdi.

3 KEZ YAPILIYOR

PPDS; müdür, amir, polis memuru, genel idari hizmetler sınıfı, işçi ve teknisyen yardımcıları olmak üzere tüm personeli kapsıyor. Her personel yılda 3 kez değerlendirmeye alınıyor. 4'er aylık değerlendirmelerinin sonunda her personelin yıl sonu performans notu çıkartılıyor. Sistemde her bir personel için 5 mesai arkadaşı Pol-Net'teki formu doldurup, "orta, iyi, çok iyi, kötü, çok kötü" şıklarını işaretleyip puan veriyor. Programın en önemli özelliği form dolduran personelin kimliğini silmesi. Böylece herhangi bir personel kendi hakkında, "kötü ya da çok kötü" şıklarını işaretleyen meslektaşının kim olduğunu bilmiyor. PPDS'den alınacak 90 ve üstü puanlar her yıl sonunda verilen "sicil" notlarına yansıyacak. Müdür ve amirler altlarına sicil verirken PPDS sonuçlarından faydalanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber