Zabıt Katibesinin 3 trilyonluk serveti çıktı!!!

Haber Giriş : 28 Ekim 2004 06:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Adliyesi'nde katibe olan Sıddıka Öztürk'ün banka hesabında üç trilyon lira çıktı. Paranın bazı hâkimlere ait olduğu iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

Bursa'da, 512 milyon lira maaşa 'talim eden' adliye katibesi Sıddıka Öztürk'ün banka hesabında bulunan üç trilyon liranın şaşkınlığı yaşanıyor. Bir ihbar üzerine gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan katibeyle ilgili Adalet Bakanlığı da soruşturma başlattı. Bursa Adliyesi'nde karargah kuran Adalet Bakanlığı müfettişlerinin yaklaşık 1.5 aydır yaptıkları soruşturma çerçevesinde birçok adliye çalışanının ifadesine başvurdukları belirtildi. Müfettişlerin, Sıddıka Öztürk'ün hesabındaki paraların bazı hakimlere ait olduğu iddialarını da soruşturdukları öğrenildi. Çalışma arkadaşları ve yakınlarının "Şenay" adıyla hitap ettiği 3. Asliye Ceza Mahkemesi katibesi Sıddıka Öztürk, Adalet Bakanlığı'nın soruşturması başlar başlamaz Bursa'daki görevinden alınarak, Mustafakemalpaşa İlçe Adliyesine gönderildi.

İHBARCI ESKİ SEVGİLİ
İddiaya göre olay, Adalet Bakanlığı'na ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan bir ihbarla ortaya çıktı. İhbar sahibi ise katibenin eski sevgilisi olduğu ileri sürülen Bursalı tanınmış işadamlarından mobilyacı S.D.'ydi. Alınan bilgiye göre S.D. 12 yıl boyunca, Bursa 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde katibe olarak çalışan 35 yaşındaki Sıddıka Öztürk ile birlikte oldu. Evli olan işadamı, sevgilisine bir villa ve son model bir de otomobil almayı da ihmal etmedi. Ama bu aşk, işadamının, katibe sevgilisinin kendisini aldattığında şüphelenmesiyle altı ay önce bozuldu. İşadamı S.D. sevgilisine hediye ettiği villa ve otomobili geri alırken, vaktiyle verdiği 170 bin dolar sevgilisinde kaldı. Paranın peşine düşen S.D., yaptığı araştırma sonucunda, kendisini 'param yok' diyerek oyalayan katibenin banka hesabında üç trilyon lira olduğunu öğrendi.

PARA HAKİMLERİN'
Bunun üzerine Sıddıka Öztük'ü arayan ve "Neden paramı vermiyorsun?" diyen işadamına, Öztürk'ün, "Para Bursa Adliyesi'ndeki bazı hakimlere ait" cevabını verdiği öne sürüldü. İşadamı S.D. banda kaydettiği bu görüşmeyle beraber Adalet Bakanlığı'na ve Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na ihbarda bulundu. Sıddıka Öztürk'ün hesaplarını inceleyen mali polis, Öztürk'ün evinde yapılan aramada ise iki çuval dolusu banka dekontu ele geçirdi. Polis, birkaç gün önce de katibenin hesabından 500 milyar lira çekildiğini belirledi. Bunun üzerine ismi gizlenen bir banka memuresinin ifadesi alındı. Memurenin, parayı iki gün önce Öztürk'e teslim ettiğini söylediği öğrenildi. Öztürk'ün parayı kardeşine verdiğini söylediği iddia edilirken, polis adı geçen kardeşe ulaşamadı. Sıddıka Öztürk, görev yaptığı adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber