Yeni haftada hava nasıl? / Haritalı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 03 Ağustos 2008 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde hafta başında sıcaklık 2-3 derece artıyor. Batı kesimlerde rüzgar bu üç gün kuvvetli esmeye devam edecek. Bölge bölge haritalı hava durumu: Marmara'da hava parçalı az bulutlu. Önümüzdeki günlerde de bölge genelinde 2-3 derecelik artış yaşanacak. Bölge bölge durum şöyle:

Marmara Bölgesi'nde poyraz bu üç gün çok sert. Salı günü hafifleyecek. Denizciler dikkatli olmalı. Çanakkale-Balıkesir çevresinde poyrazın hızı saatte 40 km'yi buluyor. Poyraz gölgede hissedilen sıcaklığı 25 dereceye kadar düşürse de, güneşin altında hava çok sıcak. Akşam ve geceleri rüzgar hafifleyip, nem oranı arttığından çok bunaltıcı geçiyor. Bugün Sakarya ve Edirne 31, Balıkesir 32 derece.

İç Anadolu parçalı az bulutlu. 30 derecelerde sıcaklıklar ölçülüyor. Önümüzdeki 3 gün gökyüzünün durumu ve sıcaklık benzer değerlerde olacak. Konya-Ankara-Kırşehir arasında poyraz sert esmeye devam edecek. Bugün Konya 29, Eskişehir 31, Sivas 24 derece.

Ege Bölgesinin kuzeyinde Çeşme'ye kadar rüzgar bu üç gün çok sert esecek. Gölgede hissedilen sıcaklık 30 derecenin altına düşüyor, güneşin altındaysa 35 dereyi aşıyor. Yakın bir gelecekte yağış beklenmiyor. Kuşadası'ndan itibaren bölgenin güneyinde rüzgar daha hafif, havanın bunaltıcı etkisi fazla. Bugün Denizli 36, Muğla 37, Kütahya 31 derece

Akdeniz Bölgesi güneşli, Antalya'da poyraz çok sert ve nem oranı yüzde 15'i geçmiyor. Bölgenin batısında sıcaklık 39-40 derecelerde ölçülebilir. Orman yangını riski fazla. Alanya-Mersin-Adana boyunca ise hava nemli ve bunaltıcı olacak. Antalya 38 derece..

Güneydoğu az bulutlu, güneşli. Sıcaklık yer yer 42-43 derecelere çıkabiliyor. Bugün Diyarbakır 42 derece.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava koşulları değişmiyor. Hava az bulutlu. Sıcaklıkta 1-2 derecelik artışlar yaşanacak. Malatya çevrelerinde sıcaklık 40 dereceye dayanıyor. Salı günü Kars dolaylarında yağış görülebilir. Bugün Erzurum 32, Van 31, Malatya 36 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde yeni haftada yükselecek. Batı Karadeniz ve Samsun çevrelerinde poyraz 2 gün daha çok sert. Trabzon çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Yağış pazartesi günü Samsun dolaylarında da görülecek. Rize ve Artvin'de sağanak yağmurlarlar sürüyor. Bugün Trabzon 28, Bolu 30 derece.






Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber