DİSK: Üniversiteler çıkmazda bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2008 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "var olan yüksek öğretim sistemi ve yeni rektör atamalarıyla üniversitelerin çıkmazda bırakıldığını" öne sürdü.

Çelebi yazılı açıklamasında, üniversitelerdeki eğitim ve yönetim sorunlarına çözüm üretmek yerine yeni sorunların yaratıldığını iddia ederek, "Üniversitelerde demokratik bir şekilde yapılan rektörlük seçimleri 12 Eylül ve YÖK ile birlikte kaldırılarak atamaların yapıldığı bir sisteme dönüştürülmüştür" görüşünü savundu.

Üniversitelerin, son 25 yılda özgür düşünen, bilimi toplum için üreten ve sunan bilim insanlarından ve mekanizmalarından büyük ölçüde arındırıldığını öne süren Çelebi, sorunların çözülmesi için "özerk üniversitelerin katılımcı, demokratik bir yapıda inşa edilmesi, üniversitelerin devletten ve sermayeden bağımsız olması, ırkçı, gerici ve cinsiyetçi güçlerin müdahalesine karşı yasal güvencelerle korunması ve akademik özgürlüğün özerk üniversitelerin iç müdahalesine karşı güvence altına alınması gerektiğini" ifade etti. Çelebi, "Sorun eğitim ve yönetim sistemindedir. Bu sistem demokratikleştirilmediği sürece üniversitelere siyasi iktidarlar damgasını vurmaya, kadrolaşma ve kendi anlayışları doğrultusunda yapılandırmaya devam edeceklerdir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber