Müze bilet fiyatları yüzde 100 arttı

Haber Giriş : 08 Ağustos 2008 16:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri biletlerinin yüzde 400 oranında artış gösterdiği iddialarının doğru olmadığını belirterek, hiçbir müze için böyle bir artışın söz konusu olmadığını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, haberlere konu olan Pamukkale'de bulunan Hierapolis ören yerinin önceki ücretinin 10 YTL'den 20 YTL'ye yükseltildiği, müze ve ören yerlerdeki en yüksek bilet fiyatı artışının ise yüzde yüz olup, en yüksek bilet fiyatının 20 YTL olduğu kaydedildi. Bilet fiyatı 20 YTL olan ise sadece 5 müze ve ören yerinin bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, daha önce bilet fiyatı 2 YTL olan 188 müzenin, yüzde 50 oranında zamlanarak 3 YTL'ye çıkarıldığı, 20 müzenin ücretsiz gezilebildiği ve bilet fiyatı 15 YTL olan müze ve ören sayısı'nın 122 olduğu ifade edildi.

Müze Kart uygulamasıyla 20 YTL karşılığında Türkiye'deki tüm müze ve ören yerlerinin bir yıl boyunca istenildiği kadar gezilebildiği hatırlatılan açıklamada, söz konusu fiyat artışlarından turizm sektörünün etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alındığı da kaydedildi. Önceki yıllarda olduğu gibi 2008'de de Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ile yapılan anlaşma gereğince bu birliğe indirimli biletlerin verildiği, talep eden tüm seyahat acentelerinin bilet ihtiyaçlarını zamsız ve indirimli tarifeden olmak üzere yıl sonuna kadar karşılayabilecekleri belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber