Okulda inşaat bitmeyince tozdan kaçan öğrenciler parkta ders görüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 12:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin'de bin 200 öğrencisi bulunan Üstay İlköğretim Okulu'nun ek bina inşaatının tamamlanmaması ve ana binadaki tadilat nedeniyle öğrenciler inşaat halindeki okulda ders görüyor.

Toz, gürültü ve aşırı sıcaktan bunalan bazı öğrenciler çareyi okulun yanında bulunan parkta ders görmekte buluyor. Okuldaki inşaat ve tadilatın tatil döneminde tamamlanmamasına isyan eden veliler, duruma tepki gösterdi.

İnşaat halindeki okulda ders yapan öğrenciler, bir arkadaşlarının kafasına inşaat malzemesi düşerek yaralandığını söyledi.

Toroslar Mahallesi'nde bulunan Üstay İlköğretim Okulu'nun 10 derslikli ana binası yeterli gelmeyince 8 derslikli ek bina inşaatının yapımına bir yıl önce başlandı. Ek bina inşaatı devam ederken, yaklaşık 3 ay önce ise ana binanın tadilat işlemlerine başlandı. 8 Eylül'de eğitim-öğretimin başlaması ile öğrenciler inşaat halindeki okula gitmek zorunda kaldı. Toz, gürültü ve aşırı sıcak nedeniyle bunalan öğrenciler, çareyi bazı dersleri dışarıda işlemekte buldu.

3 çocuğunun inşaat halindeki bu okulda okuduğunu belirten öğrenci velilerinden Şakir Aktaş, "İnşaatın yapımına geçen yılın 12 ayında başlandı. 10 ayda inşaat bitmez mi?. Çocuklarımız perişan. Milli Eğitimden hiçbir yetkili gelip bu okula bakmıyor" diye konuştu.

Okulda 2 çocuğu bulunduğunu ifade eden Hayriye Kırkız ise çocuklarının inşaat halindeki okulda ders görmesine tepki gösterdi.

Bu durumun çocukları için çok zor olduğunu dile getiren Kırkız, "Bir taraf inşaat halinde öbür tarafı bitirmişler. Kanalizasyonu tam olarak yapmamışlar tıkanmış. Tam olarak düzen kurulmamış. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bir çocuğun başına inşaat malzemesi düştü. Çocuklarımız perişan durumda. Çocuklarımız bahçede oynayamıyor. Teneffüslerde çocuklarımızı kontrol etmek zorunda kalıyoruz. Paramız olsa biz yardım edeceğiz ama paramız yok." diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir öğrenci annesi ise tepkisini şu şekilde dile getirdi: "3 ay tatildi. Bunu 3 ayda bitirmemişler. İnşaat halindeki okuldan çocuğumuzun kafasına ya taş düşecek ya inşaat malzemesi düşecek. Ya ayağına çivi batacak. Çocuğumu okula göndermesem ceza verecekler. Göndersem bir türlü göndermesen bir türlü. Çocuklarımız lavaboya çıkamıyor. Çocuklarımız hastalık kapacak enfeksiyon kapacak diye korkuyoruz. Okulun içi toz ve çok sıcak. Çocuklar ve öğretmenler bunalıyor. Böyle giderse 4 ayda bitmez."

Okullarının inşaat halinde olduğu için toz içinde ders yaptıklarını dile getiren öğrenciler, "Tuvaletler pis, tamamlanmamış. Öğretmenler yetmediği için iyi ders göremiyoruz. İnşaat malzemeleri arasında oynamak zorunda kalıyoruz. Arkadaşımızın birinin kafası inşaat nedeniyle yarıldı." diyerek tepkisini dile getirdi. (CİHAN)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber