AB yolunda 'uzman eleman' sorunu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yetişmiş, kalifiye eleman sorununun boyutu, AB'ye uyum çalışmaları sürecinde bir kez daha ortaya çıktı.

AB'ye uyum amacıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na (TKDK) eleman alınması için verilen iş ilanlarına, destek personeli için belirlenen kadroya 120 katı başvuru gelirken, uzman personel için belirlenen kadroya yapılan başvurular, alınacak eleman sayısının altında kaldı.

Kuruluş kanunu geçen yıl yayımlanan TKDK, personel ihtiyacını karşılamak için iş ilanı verdi. Başvuru süresi yarın sona erecek olmasına karşın, şimdiye kadar, sekreterlik, arşiv, mali işler gibi genel destek personeli için açılan 25 kişilik kadroya girmek için 3 binin üzerinde başvuru geldi.

Kurumun, 5'i denetçi olmak üzere toplam 66 uzman alımı için açtığı kadroya girmek için ise yapılan başvuru sadece 11'de kaldı.

Uzman kadrosuna girebilmek için, Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 70 puan ve üzeri, Kamu Personeli Dil Sınavı'ndan (KPDS) asgari B seviyesinde (80) puan alınması ve 3 yıllık iş tecrübesi bulunması gerekiyor.

TKDK Başkanı Mevlüt Özen, tecrübe sorunu bulunmasa bile özellikle yabancı dil sorunu nedeniyle uzman personele yeterli başvuru olmadığını tahmin ettiklerini söyledi.

Kuruma, bilgisayar mühendisliği bölümü mezunu 1, hukuk fakültesi mezunu 1, maliye bölümü mezunu 1, veteriner fakültesi mezunu 1, ziraat fakültesi mezunu 1 olmak üzere toplam 5 denetçi; bilgisayar mühendisliği bölümü mezunu 1, çevre mühendisliği bölümü mezunu 3, endüstri mühendisliği bölümü mezunu 2, gıda mühendisliği bölümü mezunu 5, hukuk fakültesi mezunu 1, kamu yönetimi bölümü mezunu 2, iktisat bölümü mezunu 10, inşaat mühendisliği bölümü mezunu 5, istatistik bölümü mezunu 2, işletme bölümü mezunu 12, maliye bölümü mezunu 4, makine mühendisliği bölümü mezunu 3, sosyoloji bölümü mezunu 1, su ürünleri mühendisliği bölümü mezunu 3, veteriner fakültesi mezunu 3, ziraat fakültesi mezunu 4 olmak üzere toplam 61 uzman alınacak.

Sekreterlik, arşiv, idari, mali ve personelle ilgili iş ve işlemleri destek personeli olarak yürütmek üzere, 4 yıllık eğitim veren fakülte (lisans) mezunlarından 12, 2 yıllık eğitim veren yüksekokulların (meslek yüksekokulları dahil) büro yönetimi ve sekreterlik, maliye, bilgisayar teknolojisi ve programlama, bilgisayar operatörlüğü, bilgi yönetimi programları mezunlarından 6 ve lise ve dengi okul mezunlarından 7 kişi olmak üzere toplam 25 destek personeli alınması öngörülüyor. Lise ve dengi okul mezunlarının ?KPSSP94" puan türünden asgari 60 puan almış olmaları yeterli sayılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber