Hasta tanıma sistemiyle kuyrukta beklemeye son

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2008 23:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Devlet Hastanesi, uygulamaya koyduğu 'Hasta Tanıma Sistemi'yle kuyrukta beklemeye son vermeyi hedefliyor. Hastane yönetimi, hastaların kuyrukta beklememesi için 50 poliklinik önüne kurduğu hasta tanıma sistemiyle 5 saniye içinde sıra alıyor.

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Kuru, 'Sağlığınız ve zamanınız bizim için değerli' sloganıyla 1 hafta önce hayata geçirdikleri sistemle polikliniklerde sıra beklemenin önüne geçmeyi istediklerini belirtti. Kuru, kart çıkartımı için hasta ve hasta yakınlarının nüfus cüzdanı bilgilerinin görevli memura vermesinin yeterli olacağını söyledi. Antalya merkez ve 19 ilçesinde sisteme Gazipaşa'dan sonra ikinci hastanenin Manavgat olduğunu belirten eden Kuru, kurumlarında günlük 3 bin 500 hastanın muayene olduğunu ifade etti. 2007 yılında Manavgat Devlet Hastanesi'nde 800 bin hastanın muayene olduğunu bildiren Kuru, tedavi için doktor başı 80-100 hasta düştüğünü söyledi. Kuru, "HTS'yle poliklinik önünde sıra bekleyerek zaman kaybı israfının önüne geçmek istiyoruz. Uygulamaya koyduğumuz sistem hem hastanın hem doktorun vakit kaybını önlüyor. Kart sistemine hızlı bir şekilde geçiş olursa, sistemin işleyici daha rahat olacaktır. Hastalarımız hastanemizde 3 şekilde muayene oluyor. Bunlar Kios ATM, hasta kabul ve HTS. Bu 3 sistemde ana servisimize bağlı. Hastanemizde 60 uzman doktor görev yapıyor. Gelen hastaların yüzde 70 SSK'lı." diye konuştu.

Manavgat Devlet Hastanesi'nin geçen yıl Antalya Devlet ve Atatürk Hastanesi'nde sonra en fazla hasta muayene eden hastane olduğunu vurgulayan Kuru, hastalara hasta tanıma sistemi kartlarını ücretsiz verdiklerini, yitirmeleri halinde yeni çıkarım için 5 YTL ücret ödemek zorunda olduklarını kaydetti. Kuru, hastalarının laboratuvar sonuçlarını aynı gün içinde internet üzerinde bildirdiklerini söyledi.

Manavgat Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Ahmet Ellialtıoğlu da, sistemin poliklinik girişlerine yerleştirildiği için hastaların doktor seçme özgürlüğüne sahip olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber