Polislerin imla hatası bile aynı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Ekim 2008 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Polislerin ifadesinde aynı cümleler ve "korsan gösteri" yerine "karsan gösteri" gibi aynı yanlışlar yer aldı. İfadelerin tek elden hazırlandığı şüphesi doğdu

Metris Cezaevi'nde işkence sonucu yaşamını yitiren Engin Çeber'le birlikte günlerce işkence gören arkadaşı Özgür Karakaya'nın, 2006'da Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi'nde de falakayla dövüldüğü, cezaevi doktorunun tıpkı Metris'te olduğu gibi dayağın izlerini "fark edemediği" ortaya çıktı.

Ancak, Adli tıp raporları, gençlerin vücutlarındaki işkence izlerinin cezaevine girdikleri gün oluşmuş olabileceğini saptadı. Dava hala sürmekte. Bu arada, Çeber, Karakaya, Cihan Gün ve Aysu Baykal'a işkence yaptıkları öne sürülen polislerin ifade tutanaklarındaki imla hatalarının bile aynı oluşu, 19 polisin ifadelerinin "kes-yapıştır" yöntemiyle yapılarak kopyalandığını ortaya koydu. Çeber'le birlikte gözaltına alınan Karakaya, Gün ve Aysu Baykal'ın önce Emniyet'te darp edildikleri, daha sonra cezaevi girişinde jandarma tarafından dövüldükleri, cezaevinde de infaz koruma memurlarından günlerce işkence gördükleri raporlarla kanıtlanmıştı. Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialar nedeniyle 19 polisin ifadesine başvurdu. İfadelerinde orantılı güç kullandıklarını öne süren polislerden büyük bölümünün beyanlarının birebir aynı olması dikkat çekti.

Aynı cümlelerden oluşan ve aynı uzunluktaki ifadelerin büyük bölümünde "korsan gösteri" yerine "karsan gösteri" biçimindeki yanlış yazımın tekrarlanması, ifade tutanaklarının "kes-yapıştır" yöntemiyle oluşturulduğunu ortaya koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber