Trafikte suç işleyen vekiller ve yargı mensuplarına da ceza kesilebilecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 21 Ekim 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis bundan böyle ?Benim kim olduğumu biliyor musun??uyarısına muhatap olmayacak.

İçişleri Bakanlığı, dört yıldır TBMM gündeminde bulunan Karayolları Trafik Kanunu'nda önemli düzenlemelere gitti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı tasarının kapsam bölümünde yasanın herkese eşit uygulanacağına ilişkin bir hüküm yer aldı. Mevcut düzenlemede trafik polisleri trafik kurallarını ihlal eden milletvekili, savcı ve hakimlere ceza kesemiyor.

ALKOL MUAYENESİ

Ekipler sadece trafik ceza tespit tutanağı düzenliyor. Milletvekili ve yargı mensuplarının bağlı bulundukları kurumlar bu tutanakları cezaya dönüştürüyor. Trafikteki ayrıcalık konusunda en çok tartışılan konu ise ceza puanı uygulaması. Trafik ekipleri akollü olduğundan şüphelenilen milletvekili ve yargı mensubuna alkol muayenesi yapamıyor. Bu yüzden tespit tutanaklarıyla ceza puanı uygulaması da yapılamıyor. Yeni düzenleme ile milletvekilleri ve yargı mensupları alkol muayenesinden geçirilebilecek ve ceza alabilecek.

AVRUPA ÇIKARMASI

Türkiye trafiğinde ?AB modeli" uygulanacak. Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Ali Bilkay, Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkan Vekili Nevzat Önder, Trafik Planlama ve Destek Daire Başkan vekili Yusuf Avan, Trafik Araştırma Merkezi Müdürü Yüksel Çelik ile Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanlığı'ndan iki Daire Başkanı'ndan oluşan 6 kişilik heyet yurtdışına gitti. 15 gün Almanya, İtalya ve Fransa'nın trafiğini inceleyecek heyet, üç AB üyesi ülkedeki trafik yasaları, uygulama ve denetleme mercek altına alıcak.

Kamil ELİBOL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber