İstanbul'u sel aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2008 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), son 24 saat içinde 25'i itfaiyeye, 10'u Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğüne, 119'u da İSKİ'ye olmak üzere toplam 154 su birikintisi ihbarı yapıldığını bildirdi.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, kenti Cumartesi öğle saatlerinden itibaren etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havanın, pazar sabahı miktarını ve şiddetini artırdığı belirtildi.

Meteorolojik ihbarlar üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin orta düzeyde alarma geçerek su birikintisi ve baskınlara karşı tedbir aldığı vurgulanan açıklamada, son 24 saat içinde itfaiyeye 25, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğüne 10 ve İSKİ'ye 119 su birikintisi ihbarı yapıldığı kaydedildi.

Alt geçitler ile bazı ev ve iş yerlerindeki suların ekipler tarafından boşaltıldığı belirtildi.

Yağışın İstanbul barajlarına yaradığı ve metrekareye ortalama 55 kilogram yağış düştüğü ifade edilen açıklamada, Cumartesi öğlenden bugün saat 12.00'ye kadar metrekareye Çilingoz'da 39, Büyükçekmece'de 55, Sazlıdere'de 48,

Pabuçdere'de 17,7, Sultanbahçe'de 12, Elmalıdere'de 34,4, Düzdere'de 94,

Kuzulu'da 70, Balmumcu'da 45, Ömerli'de 45, Çavuşbaşı ve İkitelli'de 39, Terkos'da 22,5, Darlık'ta 34, Hadımköy'de 97, Kamiloba'da 73, Aksaray ve Göztepe'de 40, Kağıthane'de 48, Sarıyer'de 55,4, Florya'da 31,4, Eminönü'nde 54, Samandıra'da 34,2, Şile ve Alibeyköy'de 45 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.



İstanbul'da sağanak yağış

- İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak yağışın yollarda oluşturduğu su birikintileri ile 30. Kıtalararası Avrasya Maratonu nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılması ulaşımda aksamalara yol açtı.

Avrasya Maratonu nedeniyle sahil yoluna ulaşan tüm yolların trafiğe kapalı olması, alternatif yollarda da yağmurdan dolayı su birikintileri oluşması yüzünden trafikte sıkışmalar yaşandı. Sürücüler, pek çok noktada kilitlenen trafikte uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Bu arada, Bakırköy Fikret Yüzatlı Caddesi'nde yağış nedeniyle yolda kalan biri servis otobüsü 3 araçta mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Bayrampaşa'da da 2 okulun bahçesi ile bir evin zemin katında biriken sular, İSKİ ekiplerince tahliye edildi.

Özellikle Avrupa yakasındaki ana yollar ve alt geçitlerde biriken sular nedeniyle yaşanan olumsuzluklar, itfaiye, İSKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili ekiplerince giderilmeye çalışılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber