Erdoğan, İsrail'de maruz kaldığı diplomatik skandalı açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2009 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze saldırısı konusunda İsrail'den gelen "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı duygusal konuşuyor" tepkisine sert yanıt verdi

Başbakan İsrail'e esti gürledi

Erdoğan, "Biz, dedeleriniz kovulduğu zaman, sizi bu topraklarda misafir eden Osmanlı'nın torunları olarak konuşuyoruz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak, Ramallah sınır kapısında arabasının içinde yarım saat bekletilmiş bir başbakan olarak konuşuyorum. Şimdi bu İsrail hâlâ kalkıp diplomasiden, demokrasiden bahsediyor" dedi.

Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında İsrail'in operasyonuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

BAKKAL DÜKKÂNI DEĞİL: MHP, DSP, ANAP bizden önce bu ülkeyi yönetmediler mi? İsrail'le ilişkiler bu dönemde yok muydu? Vardı. Niye kesmediniz İsrail'le ilişkileri? Diyorlar ki "Gelin hemen ilişkileri kesin". Biz bakkal dükkanını idare etmiyoruz, Türkiye Cumhuriyeti'ni idare ediyoruz.

?Seçim hesabı'

ZALİMLERİN YANINDA OLMAYIZ: Ortada bir zulüm var, bu zulme karşı biz zalimlerin yanında olamayız. İsrail, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı duygusal konuşuyor" diyor. Duygusal konuşmuyorum. Eğer benim duygusallığım varsa, Gazze'deki kardeşlerime yöneliktir. Eğer bir duygusallıktan, hesaptan bahsediliyorsa, bu hesabı bu anda İsrail yapıyor.

Bu, şubatta yapılacak olan seçim hesabıdır. Ehud Barak'a, Livni'ye sesleniyorum; Siz şubatta yapacağınız seçimi bırakın, tarih sizi şu yaptıklarınızla insanlık yaşamına bir kara leke düşürdünüz diye yargılayacak.

OSMANLI'NIN TORUNUYUM: Biz, dedeleriniz, ecdadınız kovulduğu zaman, sizi kalkıp da bu topraklarda ağırlayan, bu topraklarda misafir eden Osmanlı'nın torunları olarak konuşuyoruz.

Her zaman mazlumun yanında olduk, bugün de yanındayız, yarın da yanında olacağız. İnsan hayatının, özellikle çocukların, kadınların, yaşlıların hayatının ne kadar değerli, ne kadar kutsal olduğunu, hakkın, hukukun, birlikte yaşama kültürünün ne kadar mühim olduğunu en çok da tarihte acı günler yaşamış olan bu milletin bilmesi gerektiğine inanıyoruz.

VAHŞET: 550 insan öldürüldü. Hiçbir gerekçe, böyle bir vahşeti insanlık vicdanında meşrulaştırma yolu olabilir mi? Bombaların bir izahı var mı? İnsan hayatını hiçe sayan bir anlayış, ancak bir insanlık ayıbı olarak görülebilir. Bu şekilde ancak kin ve nefret tohumları geleceğe dönük olarak ekilebilir.

NİÇİN SUSUYORSUNUZ?: Gürcistan konusunda devreye giren uluslararası kuruluşlar, acaba bu konuda niçin susuyorlar veya söylem düzeyinde geçiştirmekle yetiniyorlar? Niçin susuyorsunuz? O zaman başka hesaplar var. Bunun adı, 'çifte standart' demiyorum, çoklu standarttır.

HAMAS'IN DA HATALARI VAR: Hamas'ın da hataları olmuştur, doğrudur. Ancak, hatalar üzerine bir vahşeti sergileyemezsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber