Okul Müdürüne10. Yıl Marşı azli

Haber Giriş : 03 Aralık 2004 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAŞ toplantısında Polatlı İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin bir tiyatro oyununda topçu ve füze okuluna yönelik slogan attığı, 10. Yıl Marşı ve kamusal alanla alay ettiği konusu gündeme getirildi. Müfettişler benzer veriler elde edince Müdür Ali Özcan görevden alındı.

YÜKSEK Askeri Şûra'nın (YAŞ), hafta başında gerçekleştirdiği toplantıda, askerlerin, irticai faaliyetlerle ilgili gündeme getirdikleri Ankara Polatlı İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Özcan'ın görevden alındığı ortaya çıktı.

YAŞ'ta askerler tarafından gündeme getirilen olay, Polatlı İmam Hatip Lisesi'nin 53. kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan program çerçevesinde, 13 Ekim'de Polatlı Belediyesi Kültür Merkezi'nde okul öğrencileri tarafından sergilenen tiyatro oyununda yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bazı yetkililerin de izlediği oyunda, laiklik karşıtı bazı tutum ve davranışlar sergilendi.

Toplantıda, Polatlı'daki topçu ve füze okuluna gönderme yapılarak, ?Topuna tüfeğine topuna' sloganları atıldığı bildirildi. 10. Yıl Marşı ve türban esaslı kamusal alan tartışmalarının da alaycı bir üslupla dile getirildiği, ayrıca ilahiyat profesörleri Zekeriya Beyaz ve Yaşar Nuri Öztürk'ün görüşleriyle alay edildiği belirtildi.

OYUN SKANDALI

Polatlı İmam Hatip Lisesi'nde okulun kuruluş yıldönümü etkinlikleri ve tiyatro oyunu ile ilgili Din Öğretim Genel Müdürlüğü'nden uyarıda bulunuldu. Genel müdürlük, programda bazı hatalar görüldüğünü belirterek, düzeltilmesini istedi. Uyarıların dikkate alınmaması üzerine etkinliklerin izlenmesi için bir kişi görevlendirildi. Genel Müdürlük, ulaştırılan rapor üzerine Polatlı Kaymakamlığı ile temasa geçti.

KAYMAKAMLIK İNCELEDİ

Kaymakamlığın da yaptığı inceleme sonucunda benzer veriler elde etmesi üzerine, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, olayı Bakanlık Teftiş Kurulu'na bildirdi. Müfettişler, 29 Kasım'da inceleme başlatırken, okul müdürü Ali Özcan da valilik tarafından görevinden alındı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber