Emniyet ödül yüzsüzü polisleri açıkladı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 22 Ocak 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkı olmadığı halde ödül peşinde koşan polisler Emniyeti bıktırdı. Taltif yüzsüzü polislerin isimleri deşifre edildi, uygulama yeniden düzenlendi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Kolat'ın 81 İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiği genelge ile polise taltif ayarı geldi. Hazırlanan genelgeyle taltif uygulaması yeniden düzenlendi. Yeni düzenleme kapsamında emniyet, taltif yüzsüzlerini de açıkladı. Bazı polislerin özel güvenlikçilerin bir markette yakaladığı hırsız ile kendisi teslim olan bir zanlı için dahi maaş taltifi dosyası hazırladığı ortaya çıktı. Genelgede polisin para ödülü beklediği ve skandal olarak nitelendirilen ilginç taltif dosyaları tek tek deşifre edildi.

ÖRTÜLÜ UYARI

Kolat, taltife değer olmadığı anlaşılan dosyaların ilgili birimlere geri gönderildiğini ifade etti. Polislere örtülü olarak, "Başkası tarafından yakalanan ya da kendiliğinden teslim olan suç zanlıları üzerinden taltif beklemeyin ve dosya hazırlamayın" uyarısı yapıldı. Genelgede, hak etmeyen çok sayıda polislerin de taltif dosyalarında yer almasına dikkat çekildi.

Kamil ELİBOL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber