Zeytinli Belediye Başkanı ve 17 kişiye gözaltı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Ocak 2009 13:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'ne bağlı Zeytinli Belediyesi ve aynı zamanda Edremit Körfezi Belediyeler Birliği Başkanı olan CHP'li Şadan Aytaç ile Belediye Başkan Yardımcısı İlker Balık'ın da aralarında bulunduğu 18 kişi ihalelerde usulsüzlük yapıp, zimmetlerine para geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

AKP'li Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, 10 ay önce savcılığa başvurarak Edremit Körfez Belediyeler Birliği'nin ihalelerinde usulsüzlük yapıldığını ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin birlik hesaplarında yaptığı incelemede, bazı imar planları ve ihalelerde usulsüzlük yapılıp, zimmete para geçirildiği tespit edildi. Bunun üzerine savcılık, Zeytinli Belediyesi ve aynı zamanda Edremit Belediyeler Birliği Başkanı olan Şadan Aytaç, Belediye Başkan Yardımcısı İlker Balık ve Fen İşleri Müdürü Birim Erkoyuncu'nun da aralarında bulunduğu 18 belediye ve birlik çalışanın gözaltına alınması için polise talimat verdi.

Bunun üzerine Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün saat 06.00 sıralarında zanlıların evlerine operasyon düzenleyerek gözaltına aldı. Zeytinli Belediyesi ve Edremit Körfez Belediyeler Birliği'ndeki bazı bilgisayar, dosya ve CD'lere de incelenmek üzere el konuldu. Zanlılar sorgulanmak üzere Edremit Bölge Trafik İstasyonu'yla aynı binada hizmet veren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'ne götürüldü. Zanlıların işlemlerini ardından adilyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Gözaltına alınan Başkan Şadan Aytaç, 3 ay önce hakkındaki iddialarla ilgili olarak Zeytinli Beldesi'ndeki Çınaraltı Kahvesi'nde düzenlediği Halk Toplantısı'nda, ?Birlik hesaplarında bazı hatalar yapılmış. Bunun gereğini yaptık. Görevli memur N.D. hakkında suç duyurusunda bulunduk. Birliğin bütçesinden, bilgim dışında cep telefonu faturam ve otomobilimin bakım masrafları ödenmiş. Bu durum ortaya çıkınca, parasını birliğe iade ettim? demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber