SES, acil servislerin önünde bildiri dağıttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2009 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, sağlık sisteminin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla acil servislerin önünde bildiri dağıttı.

Sendika üyeleri, sabah 07.30'dan itibaren acil servisler önünde toplanarak, hastalara ve sağlık çalışanlarına yönelik bildiriler dağıtarak, tepkilerini dile getirdiler.

Ankara'da başta Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere, çok sayıda hastanede dağıtılan bildirilerde, Genel Sağlık Sigortası (GSS) eleştirildi.

Ekonomik krizin halkın sağlık hizmetlerine ulaşımını daha da zorlaştıracağı savunulan bildirilerde, özel önlemler alınmadığı iddia edildi.

Hastalardan katkı-katılım-ilaç ücreti alınması da eleştirilerek, aile hekimliğine geçilmesinin koruyucu sağlık hizmetlerini yok edeceği ileri sürüldü.

Bildirilerde, herkese parasız kamusal sağlık hizmeti, kadrolu ve iş güvenceli istihdam ile personel açığının giderilmesi, ücretlerin yeniden düzenlenmesi, grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı verilmesi gibi talepler de sıralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber