Araç muayene istasyonlarında randevu dönemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2009 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Araç muayene istasyonları önünde saatlerce sıra beklemek sona eriyor. 15 Mart'tan itibaren, araç muayene istasyonlarında randevulu sisteme geçiliyor.

Araç sahipleri, randevularını, telefondan veya internet üzerinden alabilecekler. Araç sahipleri, 16 Mart itibarıyla, Ankara ve İstanbul'da, 23 Mart'ta İzmir ve Bursa'da araçlarını randevulu sisteme göre muayene ettirebilecek. 30 Mart'tan itibaren de araç yoğunluğunun fazla olduğu 10 ilde daha randevulu sisteme geçilecek.

Kara Ulaştırma Genel Müdürü Talat Aydın, araç muayene istasyonlarında hizmete girecek randevulu sistem hakkında düzenlediği basın toplantısında, vatandaşın haklı olarak dile getirdiği sıra çilesinin sona ereceğini vurguladı. Randevulu sistemin yanı sıra vatandaşın sıraya girerek aracını muayene ettirme hizmetinin de devam edeceğini belirtti. Randevulu sistemin, vatandaşı rahatlatacağını dile getiren Genel Müdür Aydın, "Randevulu sistem, sıra beklemek istemeyen, zamanını ekonomik kullanmak isteyenler için, bulunmaz bir fırsat. Randevu saatinden 10 dakika önce gelinmesi kâfi." diye konuştu.

Talat Aydın, toplantıda önemli bir de bilgi verdi. Aracını muayeneden geçirmek için ilk koşulun, 'vergi borcu' yoktur yazısının belgelenmesi olduğunu hatırlatan Aydın, bunun için Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttüklerini dile getirerek, "Artık vergi borcu olan vatandaş, vergisini muayene sırasında ödeyebilecek." dedi. Kara Ulaştırma Genel Müdürü Talat Aydın, Türkiye genelinde açılan araç muayene istasyonları için 450 milyon dolar yatırım yapıldığını ve açılan istasyonlarla, 2 bin 771 personelin istihdam edildiğini söyledi. Aydın, 11 Ocak 2008-11 Mart 2009 tarihleri arasında 2 milyon 453 bin 450 aracın muayene edildiğini, muayeneden, 161 bin 989 aracın kusursuz, 1 milyon 563 bin 374 aracın hafif kusurlu ve 690 bin 744 aracın ise ağır kusurlu çıktığını açıkladı. Randevu için araç sahipleri, 0212 444 80 08 numaralı telefondan veya www.ulastirma.gov.tr, www.ubak.gov.tr, www.kugm.gov.tr, www.tuvturk.com.tr internet adresleri üzerinden bilgi alabilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber