İstanbul-İzmir arası 3,5 saat olacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2009 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul-İzmir arasını 6.5 saatten 3.5 saate indirecek olan otoyol için geri sayım başladı.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul-İzmir otoyol projesinin Türkiye'nin iki büyük metropolü olan İstanbul ve İzmir'i en kısa yoldan birbirine bağlayacak bir proje olduğu ve iki kısımdan oluştuğu belirtildi. Açıklamada, 3 kilometrelik İzmit Körfez Geçiş Köprüsü, İstanbul otoyolunun bağlantılı yolları ve Gebze -Orhangazi-İzmir otoyol yapımından oluşacak olan projenin uzunluğunun 421 kilometre olduğu kaydedildi.

Yap-işlet-devret modeliyle 25 Mart 2008 tarihinde ihaleye çıkılan otoyol projesi için 7 firmanın şartname aldığı ve 2 firmanın ihaleye teklif verdiği belirtilen açıklamada, verilen tekliflerin Karayolları Genel Müdürlüğü İhale Komisyonu tarafından değerlendirileceği ve değerlendirme sonucunun kamuoyuna açıklanacağı ifade edildi. Açıklamada, "Karayoluyla 6.5 saat olan İstanbul-İzmir arası seyahat süresi proje tamamlandığından 3.5 saate inecek. Yıllık 870 milyon lira tasarruf sağlanacak.

İstanbul-İzmir arası 140 kilometre kısalacaktır. Edirne-İzmir arasında kesintisiz otoyol ulaşımını sağlayacak proje güzergahta bulanan Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa ve çevre illerin ekonomisi için de büyük önem taşımaktadır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber