Öğrencilerin sağlık ocağı baskını sivil toplum örgütlerini ayağa kaldırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2009 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'da öğrencilerin rapor alamadıkları gerekçesiyle sağlık ocağını basarak 2 doktor ve 2 sağlık memurunu yaralaması sivil toplum örgütlerini ayağa kaldırdı. Hatay Tabipler Odası önderliğinde baskın olayının yaşandığı 4 Nolu Sağlık Ocağı önünde toplanan sivil toplum örgütlerinden BASK, Türk Sağlık Sen, Memur Sen, Diş Hekimleri Odası, Sağlık Sen, SES, darp olayını kınayarak yetkileri göreve çağırdı.

Hatay Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Tacettin İnandı, sivil toplum örgütleri adına yaptığı açıklamada, son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının dikkat çekici bir biçimde arttığını belirterek, Hatay'da da son bir ay içinde iki ciddi olayın yaşandığını söyledi. İnandı, Samandağ ilçesinde bir hekimi Hatay merkezde de 4 No'lu Sağlık Ocağı'nda iki hekim, bir sağlık memuru ve bir hemşirenin fiziksel saldırıya uğradığını, bunların sonunda meslektaşlarında ciddi yaralanmalar ve kırıkların ortaya çıktığını ifade etti.

Doç. Dr. İnandı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hastalarımızın ve yakınlarına kimi zaman etik nedenler, ahlaki nedenler, kimi zaman bilimsel nedenlerle, kimi zamanda yasal engellemeler yüzünden sorunlarına, beklentilerine karşılık veremeyebiliriz. Kimi zaman da iletişim sorunlarımız nedeni ile birbirimizi yanlış anlayabiliriz. Ama bu durumlarda bile sorunlarımızı konuşarak, tartışarak çözmeye çalışmalıyız. Olmadı yasal yol ve yöntemler var, şikâyet haklarınız var. Tabip odamız, adli kurumlar ve sağlık müdürlüğü var. Bu sorunlarınızın çözümünde sizlere yardımcı olabilecek kurumlarımız var. Sorunumuz ne olursa olsun, çözümü için şiddet uygun bir yöntem değildir. Şiddetin sonunda kazanan olmaz, tüm taraflar kaybeder. Şiddet herkese kaybettirir, bir şekilde geri döner ve şiddet uygulayana da zarar verir. Barış ve hoşgörünün simgesi olan Hatay'a bu tür olaylar gölge düşürmektedir. Lütfen bu tür olaylara izin vermeyelim. Bu yaşanan olaylardan dolayı duyduğumuz üzüntüyü bildiriyor, sağlık emekçilerine yönelik bu şiddeti kınıyoruz. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyor, yöneticileri de gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber