Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndaki atamalara tepki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2009 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Tarım Orman-Sen; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda ünvan değişikliği sınavı sonrasında yapılan atamalara tepki gösterdi. Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Türk Tarım Orman-Sen Bursa Şube Başkanı Muzaffer Genç, sınav sonrasında yapılan ile atamaların hukuksuz olduğunu iddia ederek, uygulamayı "Sürgün ve kıyım" olarak niteledi.

Muzaffer Genç, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda çalışanlar için her yıl yapılması gereken ünvan değişikliği sınavının 3 yıl gecikmeli olarak 28 Aralık 2008 yılında yapıldığını hatırlattı. Genç, "Ancak sınavın adı ünvan değişikliği sınavı olmasına rağmen sınavın sonucunda sınava girenler yer değişikliği, tayin yada sürgün ile karşı karşıya bırakılmak istenmişlerdir." dedi.

Yapılan işlemlerin sendikal faaliyetleri engellemek amacını güttüyünün altını çizen Muzaffer Genç, "Hukuksuzluk bir devletin en büyük düşmanıdır, lütfen hukuksuz olmayınız. Çünkü hukuk herkese lazımdır. Sözde sendikacılığa sesleniyorum; madem ki yetkili sendikayız diye ortalıkta geziniyorsunuz, bu yönetmeliğin çıkışında neden müdahil olmadınız. Bugün neden bir çalışma yapmıyorsunuz?, Bu suskunluğunuz zaten sarı olan renginizi iyice koyulaştırmıştır. Bu hukuksuzluk uygulumaları ile ilgili sendikamızca hukuki süreç başlatılmıştır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber