MEB'den Emeklilik İkramiyeleri İle İlgili Açıklama

Son günlerde kamuoyunda memurların emeklilik ikramiyelerinin kaldırılacağı, taksitle ödeneceği veya emekli ikramiyesi yerine tahvil verileceği şeklinde birtakım asılsız haberlerin amaçlı olarak yayıldığı anlaşılmıştır. Bu tür asılsız haberlerin eğitim-öğretimi olumsuz yönde etkilediği, özellikle emekliliği yaklaşmış veya emekliliğe hak kazanmış öğretmenlerimizin huzurunun kaçmasına yol açtığı görülmektedir. Devamı için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 28 Aralık 2004 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK'in Emeklilik İkramiyeleri İle İlgili Açıklaması

Son günlerde kamuoyunda memurların emeklilik ikramiyelerinin kaldırılacağı, taksitle ödeneceği veya emekli ikramiyesi yerine tahvil verileceği şeklinde birtakım asılsız haberlerin amaçlı olarak yayıldığı anlaşılmıştır.

Bu tür asılsız haberlerin eğitim-öğretimi olumsuz yönde etkilediği, özellikle emekliliği yaklaşmış veya emekliliğe hak kazanmış öğretmenlerimizin huzurunun kaçmasına yol açtığı görülmektedir.

Bilindiği üzere, T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, emekli olan iştirakçilerin tamamının emekli ikramiyesi ödemelerini, 5434 sayılı Kanuna göre peşin olarak yapmaktadır.

Bu sebeple ; Öğretmenlerimizin emekli ikramiyelerini taksitle veya tahvil yoluyla alacaklarına dair çıkan asılsız haberlere itibar etmemeleri, telkin altında kalmamaları hususunda Valiliğinizce gerekli tedbirlerin alınmasını ve bu konuda öğretmenlerimizin de bilgilendirilmelerini önemle rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber