Ergenekon davası yarın devam edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2009 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''Ergenekon'' davasının 96. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın duruşmasına, Hayrettin Ertekin, Hüseyin Görüm, Kahraman Şahin, Ergün Poyraz, Ümit Sayın, Ali Kutlu, Erkut Ersoy, Nusret Senem, Mehmet Adnan Akfırat, Oktay Yıldırım, Mete Yalazangil, Erol Ölmez, Murat Çağlar ve Fikret Emek dışındaki tutuklu 17 sanık katıldı.

Duruşmada, tutuksuz sanıklar Güler Kömürcü Öztürk ve Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu da hazır bulundu.

Duruşma, Alemdaroğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş'ın savunmasını yapmasıyla devam ediyor.

Ergenekon duruşması Alemdaroğlu' nun avukatı Çetinbaş'ın savunması ile devam etti

Ergenekon davasının bu günkü duruşmasında İstanbul Üniversitesi eski Rektörü sanık Kemal Alemdaroğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş, savunmasına devam etti.

Savunmasının ikinci gününde Ergenekon davası nedeniyle bazı hakim ve savcıların gelecekte tutuklanacağını ileri süren Çetinbaş, savunmasının üçüncü gününde de Susurluk davası ve 28 Şubat sürecine ilişkin ilginç iddialarda bulundu.

Susurluk davasına bakan ve kararı veren 14. Ağır Ceza Başkanı olarak kamuoyunun tanıdığı avukat Metin Çetinbaş, iddianamede savcıların Ergenekon davası ile Susurluk olayı arasında bağlantı kurmaya çalıştıklarını belirterek bu durumu eleştirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in dönemde Susurluk kazası ile ilgili soruşturmayı yürüttüğünü söyleyen Çetinbaş, "O mu görevini yapmamış. Veli Küçük o dönemde asker kişiydi. Veli Küçük'ün o dönemde ifadesini almayan kim. Askeri savcı mı gereğini yapmamış. Susurluk davasında ortada bir mahkeme ve Yargıtay Genel Kurul Kararı var. Susurluk davası kararı Ceza Genel Kurulu'ndan geçmiştir. Umarım bu dava da geçer. Bu dava ile ilgili açılacak ceza ve hukuk davalarının ne kadar olacağını açıkçası ben hayal dahi edemiyorum" dedi.


?Ergenekon? davasının bugünkü duruşmasında, sanıklardan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş savunmasına devam etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Çetinbaş, iddianamede yer alan Susurluk davası ve 28 Şubat sürecine ilişkin ifadeleri eleştirdi.

Susurluk davasında mahkeme başkanı olan Çetinbaş, iddianamede savcıların dava ile Susurluk olayı arasında bağlantı kurmalarını eleştirerek, şöyle konuştu:

?Şimdiki İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı o davanın savcısıdır. O mu görevini yapmamış? Veli Küçük o dönemde asker kişiydi. Veli Küçük'ün o dönemde ifadesini almayan kim? Askeri savcı mı gereğini yapmamış? Susurluk davasında ortada bir mahkeme ve Yargıtay Genel Kurul kararı var. Susurluk davası kararı Ceza Genel Kurulu'ndan geçmiştir. Umarım bu dava da geçer. Bu davayla ilgili açılacak ceza ve hukuk davalarının ne kadar olacağını açıkçası ben hayal dahi edemiyorum.?

İddianamedeki 28 Şubat sürecine ilişkin ifadeleri de hatırlatan Çetinbaş, ?28 Şubat yargılanabilir. Bunun nasıl yapılacağı da bellidir. Bu, bunların görevi değil. Bu dava ile 28 Şubat'ı bileştirme girişimi de anlaşılabilir gibi değildir. Savcılar, 28 Şubat'ı yapanları yargılamak istiyorsa, bu onların görevi değildir? şeklinde konuştu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Çetinbaş'ın savunmasına ara vererek, duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber