Bankalarda 'babalar günü kredisi' yarışı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2009 12:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bankalar, yaklaşan Babalar Günü'ne yönelik başlattıkları kampanyalarla cazip kredi imkanları, kredi kartıyla yapılan alışverişlerde ise puan ve uzun vade taksit imkanı sunuyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilk kez 1910'da ABD'de kutlanan Babalar Günü'ne sayılı günler kala, birçok mağaza, banka, alışveriş merkezleri ve hatta oteller, birbirinden farklı kampanyalar düzenliyor.

30 Nisan 2009 itibariyle 1 milyon 301 bin 302 kredi kartında tahsili gecikmiş ve takibe alınmış kredi miktarının 3 milyar 107 milyon liraya ulaştığı bir dönemde özellikle bankalar, Babalar Günü'ne yönelik düzenlediği kampanyalarla cazip kredi imkanları, kredi kartıyla yapılan alışverişlerde ise puan ve uzun vade taksit imkanı sunuyor.

VakıfBank, Babalar Günü için düzenlediği 26 Haziran 2009 tarihine kadar sürecek kampanyada, yüzde 1,15 faiz oranıyla 12 aya varan vadelerle 5 bin liraya kadar kredi sağlıyor. Krediden tüm ücretliler, emekliler, profesyonel meslek sahipleriyle gayrimenkul (kira), menkul (faiz) geliri elde eden kişiler yararlanabiliyor.

Garanti Bankası ise ''Babanızla en güzel anlarınızı ölümsüzleştirin'' başlığı ile farklı bir kampanya düzenliyor. Kampanya kapsamında 12-21 Haziran tarihleri arasında ''Garanti Cep Şubesi''nden işlem yapan 5 kişiye kamera hediye edileceği belirtiliyor.

Banka, kredi kartıyla alışveriş yapan müşterilerine, para puan veriyor. 8 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasında kredi kartıyla 3 kez 200 TL ve üzeri giyim ve kozmetik alışverişi yapanlar 75 TL kazanıyor. Banka ayrıca, anlaşmalı yerlerde giyim ve kozmetikte 100 TL ve üzerindeki alışverişlerde artı 4 taksit imkanı sunuyor.

İş Bankası ise sağladığı kredi kartıyla 1-30 Haziran arasında yapılan giyim, ayakkabı, giyim aksesuarı, kozmetik, optik ve kitap alışverişlerinde tek seferde yapılan 100 TL ve üzeri taksitli alışverişlere artı 3 taksit imkanı sağlıyor.

Yapı Kredi Bankası da ''Bir Babalar Günü Kampanyası'' adı altındaki kampanyası kapsamında, sahip olduğu kredi kartıyla 13-21 Haziran arasında, akaryakıt ve gıda hariç her 100 TL ve üzeri tüm alışverişlere, 25 TL'ye varan puan hediye ediyor.

Banka ayrıca, 8-19 Haziran arasında, internet bankacılığına her dakika ilk giriş yapan müşterilerine Turkcell'den 50 kontör ya da 12,5 dakika veriyor.

Tüketiciler Birliği yetkilileri, kredi kartları borçlarının milyarlarca TL'ye ulaştığı bir dönemde yapılan bu kampanyalara tüketicilerin dikkat etmesi gerektiğini belirterek, tüketicilerin Babalar Günü haftasında aşırı harcamadan kaçınmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber