Altın satışları canlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2009 10:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ziya Özboyacı, düğün sezonunun başlaması ve son 15 gündür fiyatların stabil seyretmesiyle altın satışlarında yaklaşık yüzde 50'lik bir artış yaşandığını söyledi.

Özboyacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, global krizin etkisiyle son aylarda altın fiyatlarında istikrarsızlık yaşandığını ve fiyatların çok sık değişmesinin altın piyasasını olumsuz etkilediğini belirtti.

Bu dönemde zaman zaman çok yükselen ve sürekli değişen fiyatlar nedeniyle yatırımcının kararsız kaldığını anlatan Özboyacı, ''Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' düşüncesi yatırımcıyı tedirgin ediyordu. Bu tedirginlik altına olan talebin de düşmesine neden olmuştu. Ancak son 15 gündür fiyatlar dengeye oturdu. 22 ayar altının gramı 46-47 lira arasında seyrediyor'' dedi.

Özboyacı, birçok çiftin, ekonomik kriz nedeniyle ertelediği nişan ve düğünlerini yaz aylarıyla birlikte yapmaya başlamasının piyasalarda belirgin bir hareketliliğe neden olduğunu belirtti.

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte beyaz eşya, ayakkabı, tekstil ve mobilya gibi sektörlerde yaşanan canlılığın, altın sektörüne de fazlasıyla yansıdığını ifade eden Özboyacı, ''Son günlerde piyasalarda olumlu bir tablo var. Bu olumlu tablo altın piyasasını da etkiledi. Düğün sezonunun başlaması ve fiyatların dengeli seyretmesiyle son 10 gün içinde satışlarda yaklaşık yüzde 50'lik artış yaşandı. Düğün mevsimi dediğimiz Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında artışın devam edeceğine inanıyorum'' diye konuştu.

-GURBETÇİ ETKİSİ-

Düğün sezonu ve fiyatların stabil seyretmesinin yanı sıra, tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerin gelmeye başlamasıyla da altına ilginin arttığını belirten Özboyacı, öte yandan çiftçilerin tarımda yüksek verim beklentisine girmesinin de piyasaya olumlu yansımalarının olduğunu söyledi.

Özboyacı, düğün sezonunda çeyrek cumhuriyet altını, bilezik ve alyansa talebin arttığını vurgulayarak, ''Herkes kendi bütçesine göre düğün takılarını alıyor. Alyans ve bilezik düğün takısının vazgeçilmezleri olduğu için bu dönemde satışlarda önemli oranda artış var'' dedi.

Altın alırken insanların yatırım düşüncesiyle hareket ettiğini kaydeden Özboyacı, bu nedenle düğün alışverişlerinde daha az işçilik olan takıların tercih edildiğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber