Tercihte 'başarı sırası' uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2009 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, adayların tercih yaparken geçen seneki en düşük puana değil, başarı sırasına bakmaları gerektiğini bildirdi.

ÖSS sonuçlarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında "tercih" aşamasıyla ilgili bilgi veren Yarımağan, "2009-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu"nun dağıtımına yarın başlanacağını, dağıtımın tamamlanmasının 22 Temmuzu bulacağını belirtti.

Adayların, kılavuza 16 Temmuzdan itibaren ÖSYM'nin internet sayfasından erişebileceklerini duyuran Yarımağan, "Ancak elektronik erişimle tercih yapmak mümkün değil. Her adayın bu kılavuza sahip olması ve bu kılavuzu dikkatle incelemesi gerekiyor" diyerek, adayların kılavuzu, başvuru merkezlerinden 3 TL karşılığında alabileceklerini bildirdi. Yarımağan, yükseköğretim programlarının 2008-ÖSYS'deki en küçük puanları ile son yerleşen adayların başarı sıraları bilgilerinin kılavuzda bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Tercih yaparken bu bilgiler çok önemli. Ama biz tercih yaparken adayların geçen seneki en küçük puana değil, başarı sırasına bakmalarını öneriyoruz. Çünkü puanlarda önemli değişiklikler oluyor. Puanlarla yapılacak bir karşılaştırmada çok sağlıklı bir sonuca ulaşılamayabilir. O yüzden başarı sırasını karşılaştırsınlar.

Yükseköğretim programlarının kontenjanlarında artışlar olduğu için başarı sırasına göre dar bir aralıkta tercih yapmak yerine geniş bir aralıkta tercih yapılmasını öneriyoruz. Buna göre, örneğin, adayın başarı sırası 15 bin ise 12 bin-18 bin başarı sırası aralığında tercih yapması sağlıklı bir yaklaşım olabilir."

-SÜRE UZATILMAYACAK-

Tercih işlemlerinde adayların ÖSYM'nin "http://rehberlik.osym.gov.tr" internet sitesinde yer alacak rehberlik hizmetlerinden yararlanabileceklerini belirten Yarımağan, adayların tercihlerini Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak internet üzerinden ÖSYM'ye gönderebileceklerini söyledi.İnternet kullanımında deneyimli olmayan ya da yanlış yapmaktan çekinen adayların Başvuru Merkezlerini kullanmalarını önerdiklerinin altını çizen Yarımağan, "Tercihler 22 Temmuz-3 Ağustos 2009 tarihleri arasında Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da adaylar tarafından doğrudan internet üzerinden gönderilecek" dedi.

Yarımağan, tercih gönderme süresinin uzatılmayacağını vurgulayarak, tercihlerini internet üzerinden yapacak adaylara internette "tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir" yazısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan tercih listesini almaları gerektiği uyarısında bulundu.Yerleştirme işlemlerinin ise, tercihlerin ardından yaklaşık iki haftada tamamlanmasını hedeflediklerini belirten Yarımağan, yerleştirme sonuçlarının 15-20 Ağustos 2009 tarihleri arasında açıklanabileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber