Anlaşmalı boşanan kadınların maaşı kesildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Ağustos 2009 12:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ZONGULDAK'ta ?yetim maaşı' alabilmek için eşlerinden boşanıp, birlikte yaşamaya devam ettikleri tespit edilen 50 kadının maaşı kesildi.

Zonguldak'ta, 10 ay içinde anlaşmalı boşanma konusunda Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne 1549 ihbar geldi. İhbarları değerlendiren kurum denetçileri, hayatta olmayan Emekli Sandığı veya SSK emeklisi anne ve babalarının maaşını almak için eşlerinden anlaşmalı olarak boşanıp birlikte yaşamaya devam edenleri takibe aldı.

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi, mahalle veya köy muhtarı ile çevredekilerin verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan araştırmalarda 722 kadının, hayatta olmayan babalarının maaşını alabilmek için eşlerinden boşandığı ancak birlikte yaşamaya devam ettiği tespit edildi. Bu kişiler hakkında hazırlanan dosyalar incelenmek üzere Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Yapılan incelemede, kurumdan haksız yere maaş aldığı belirlenen 50 kadının maaşı kesildi. Bu kişilere ödenen paranın ise yasal faiziyle geriye tahsil edileceği bildirildi.

SGK Genel Müdürlüğü'nde diğer dosyaların incelenmeye devam ettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber