Harcırah Kanununda personele ödenecek ulaşım giderlerine dair usul ve esaslar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2009 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6245 SAYILI HARCIRAH KANUNUNUN EK 2 NCİ MADDESİ KAPSAMINDA DÜZENLEYİCİ VE DENETLEYİCİ KURUM PERSONELİNE ÖDENECEK ULAŞIM GİDERLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR

Amaç ve kapsam

MADDE 1 ? (1) Bu düzenlemenin amacı, düzenleyici ve denetleyici kurum personelinden mevzuatı uyarınca inceleme, ön araştırma, denetim veya soruşturma göreviyle yetkili olanların, bu görevleri nedeniyle memuriyet mahalli dışına yurtiçi geçici görev ile görevlendirmelerinde, kurumlarınca görev mahalli içinde taşıt aracı sağlanamaması halinde kullanılan taşıtlara ilişkin ulaşım giderlerinin ödenmesine ait usul ve esasların belirlenmesidir.

Hukuki dayanak

MADDE 2 ?(1) Bu usul ve esaslar, 25/06/2009 tarihli ve 5917 sayılı Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelere Eklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ile 6245 sayılı Harcırah Kanununa eklenen Ek Madde 2 uyarınca hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 3 ? (1) Bu usul ve esaslarda geçen;

a) Geçici görev: Kurumlarca yurtiçinde memuriyet mahalli dışına yapılan geçici görevlendirmeyi,

b) Kurum: 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (III) sayılı cetvelde yer alan kurumları,

c) Ulaşım giderleri: Konaklanan yer ile görev yeri/yerleri arasında kullanılan taşıtlara ödenen ücretleri,

d) Memuriyet mahalli: 6245 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin (g) bendinde belirtilen mahalli,

e) Taşıt: Konaklanan yer ile görev yeri/yerleri arasında kullanılan ulaşım araçlarını, ifade eder.

Ulaşım giderleri

MADDE 4 ? (1) Bu usul ve esaslar kapsamında yapılacak görevlendirmelerde geçici görev yerindeki konaklama yeri ile görev yeri/yerleri arasındaki her türlü taşıtlara ilişkin ulaşım giderleri belgeye dayalı olarak görev süresince ödenir.

(2) İnceleme, ön araştırma, denetim veya soruşturma kapsamı dışındaki geçici görevlendirmeler ile bu kapsamda olmakla birlikte kurumlarınca görev mahalli içinde taşıt aracı sağlananlara ayrıca ulaşım giderleri ödenmez.

(3) Bu usul ve esaslar kapsamında görevlendirilenlere konaklanan yer ile görev yeri/yerleri arasında görevli oldukları her gün için ödenecek ulaşım gideri, 6245 sayılı Kanunun 33 üncü maddesinin (b) bendine göre müstahak oldukları bir günlük gündelik tutarını aşmamak üzere belge karşılığında ödenir. Bu fıkra kapsamındaki seyahatlerin birlikte yapılması halinde ulaşım gideri yalnızca bir kişi için ödenir.

(4) Kurumlar ve ilgili personel, bu usul ve esaslar kapsamında ulaşım giderlerinin azami tasarrufu sağlayacak şekilde karşılanması hususunda her türlü tedbiri almak ve özeni göstermekle yükümlüdürler.

Yetki

MADDE 5 ? (1) Bu usul ve esasların uygulanması esnasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Maliye Bakanlığı yetkilidir.

Yürürlük

MADDE 6 ? (1) Bu usul ve esaslar, 10/07/2009 tarihinden itibaren geçerlidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber