Emeklilerin vergi iadesi çilesi

Haber Giriş : 11 Ocak 2005 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi iade zarflarını belli bankalara teslim etmek için sabahın erken saatlerinde kuyruğa giren emeklileri, saatlerce süren bir kuyruk çilesi bekliyor. Emeklilerin kışın bu soğuk günlerinde saatlerce kuyrukta beklediğini gören Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları üyeleri, onlara sıcak çay ikram edip, hükümeti protesto ettiler.

İzmir'in Basmane semtinde banka önünde uzun kuyruklar oluşturan emekliler, kışın bu soğuk gününde saatlerce beklemek zorunda kalıyor. 2004 yılına ait vergi iade zarflarını bankaya teslim etmek için sabahın erken saatlerinden beri kuyrukta bekleyen yaşlı vatandaşlar, Saadet Partisi Gençlik Kolları üyelerinin ikram ettiği sıcak çayla ısınmaya çalıştılar.

SP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Cenk Kılıç, burada yaptığı basın açıklamasında, büyük çoğunluğu oldukça yaşlı vatandaşlardan oluşan emeklilerin soğuk havada çektikleri kuyruk çilesini biraz hafifletmek istediklerini belirtti. Kılıç, "İşte manzara; kış kıyamette, sabahın karanlığından beri sevgili büyüklerimiz, vergi iadesi adı altında verilecek üç kuruş para için çile çekiyorlar. İhtiyacı olmasa, cebinde parası olsa, insanlarımız bu çileye katlanır mı? Daha birkaç hafta önce hükümetin açıkladığı emekli aylıkları artışı, bu hükümetin kimlere hizmet ettiğini çok iyi göstermektedir. Açlık sınırının 858 milyon lira olduğu ülkemizde, emeklilerimize 400 milyon lira gibi sefalet ücretini layık görüyorlar" diye konuştu.

Kılıç, emeklilere en iyi ücretin Refah-Yol Hükümeti zamanında Necmettin Erbakan tarafından verildiğini de savunarak, "Devletimiz zengin, ülkemiz zengindir. Ancak Milli Görüş dışındaki zihniyetler bu zenginliği halkımıza değil, içteki ve dıştaki sömürgecilere akıtmaktadır" dedi. Dağıtılan sıcak çaydan almaya çalışan emekliler ise yaşadıkları bu duruma isyan ettiler.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber