Darbecilerin isimleri okullardan kaldırılsın eylemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2009 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Antalya İl Örgütü, Döşemealtı Nebiler'de bulunan Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun isminin değiştirilmesi için eylem yaptı. Okul önünde toplanan ÖDP'liler, 'Bu utançla yaşamak istemiyoruz' pankartı açtı. ÖDP'liler, eylemleri boyunca sık sık 'Darbeciler halka hesap verecek', 'Kahrolsun halkın katili cunta', 'Bu ülke sizden utanç duyuyor' şeklinde slogan attı.

Eylemde basın açıklaması yapan ÖDP İl Başkanı Zeynel Ergen, 12 Eylül darbesinin 29. yıldönümünde Antalya genelinde bir kampanya başlattıklarını belirterek, bu kampanyadaki taleplerinden birisinin de Kenan Evren başta olmak üzere tüm darbecilerin isimlerinin sokak, okul ve meydanlardan kaldırılması olduğunu söyledi.

Ergen, "Kenan Evren ki, utanmadan henüz 17 yaşındaki gençleri bile idama gönderdi. 'Asmayalım da besleyelim mi?' diyebildi. Daha birkaç yıl önce 'İdam cezalarını imzalarken elim titremedi, 12 Eylül darbesini bugün olsa yine yapardım.' diyebildi. Son 30 yıldır ülkemizde yaşanan bütün kötülüklerin en başta gelen sorumlularından birisi olmasına rağmen ne yazıkki Kenan Evren'in ismi hala okullarımızda, sokaklarımızda, meydanlarımızda yazılı. Türkiye'nin bu utançtan bir an önce kurtulması gerekir. Artık yeter! Biz utançla yaşamak istemiyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber