122 kişilik kadroya 2 bin başvuru

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Eylül 2009 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Milli Eğitim, Orman İşletme, Müze ve Özel İdare Müdürlüklerindeki 3.5 aylık geçici iş için açılan 122 kişilik kadroya yaklaşık 2 bin kişi başvurdu.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Mersin İl Müdürlüğü ile Silifke İlçe Milli Eğitim, Orman İşletme, Müze ve Özel İdare Müdürlüklerinin işbirliği ile başlatılan Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında alınacak 122 personel, noter huzurunda kura çekimi ile belirlendi. İş için gerekli şartları taşıyanlar, İŞKUR'da kaydı bulunanlarla başvurularını yeni yapanlar, çekiliş öncesinde uzun kuyruklar oluşturarak adlarını yazdırdı. Daha sonra noter huzurunda yapılan çekilişle alınacak personellerin adları belirlendi. Çekilişte şanslı olup geçici de olsa işe kavuşanlar sevinç yaşarken, adları kuradan çıkmayanlar ümidini ocak ayında yapılacak ikinci kura çekimine bıraktı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne alınan 50 personelin okulların ve bahçenin temizliğinde, Orman İşletme Müdürlüğü'ne alınan 30 personelin Silifke-Kırobası-Kocaoluk ve Çaltıbozkır'da ağaçlandırma ve yol temizleme çalışmasında, Müze Müdürlüğü'ne alınan 14 personelin Atatürk Evi ve Müze'de temizlikçi, Silifke Kalesi, Aya Thekla, Cennet- Cehennem obrukları, Dilek astım mağarası, Narlıkuyu Üç Güzeller mozaiği, Uzuncaburç, Adamkayalar, Alahan Manastırı ve Kelenderis'de gece bekçisi, Özel İdare Müdürlüğü'ne alınan 28 personelin de köy hizmetlerine bağlı Kapızlı Eğitim ve Dinlenmesi tesisleri, İçişleri Bakanlığı Kapızlı Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'nde çevre temizliği, bahçıvanlık ve bekçi olarak, Işıklı sulama göletinde su toplama havzasının ağaçlandırma ve teraslama çalışmasında görev yapacağı bildirildi.

İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü'nden Rıfkı Yetkiner, işe alınanların 3.5 ay süreyle asgari ücretle çalışacaklarını ve çalıştıkları süreçte sigortalarının yatacağını kaydetti. 3.5 aylık çalışmanın ardından ocak ayında yeniden kura çekiminin yapılacağını kaydeden Yetkiner, ocak ayındaki çekilişe şu anda çalışanların katılamayacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber