Konya'da orta büyüklükte 3. deprem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2009 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da orta büyüklükte 3. deprem oldu

- Konya'da dün akşam saatlerinde başlayan sarsıntılar devam ediyor. Konya merkez Selçuklu ilçesinde yerin 8 kilometre derinliğinde 3,5 şiddetinde orta büyüklükte yeni bir deprem daha meydana geldi. Mesai saati içerisinde meydana gelen deprem nedeniyle çalışanlar binaların dışına çıktı.

Öte yandan, Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan verilere göre, iki orta şiddette depremin ardından merkez üsleri Karatay ve Selçuklu ilçeleri olan, büyüklükleri 2,6 ile 2,8 arasında değişen hafif şiddetli 6 artçı sarsıntı kaydedildi

Konya'da 4.7 büyüklüğünde orta şiddette deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, 04.58'de merkez üssü Selçuklu ilçesine bağlı Sille köyü olan deprem kaydedildi. Deprem nedeniyle vatandaşlar, sokağa çıktı. Aynı bölgede, dün 21.29'da 4.5 büyüklüğünde bir deprem olmuştu.

Konya'da yaklaşık 7.5 saat arayla meydana gelen ikinci deprem kent merkezinde endişeye neden oldu.

Selçuklu'nun ilçesi Sille köyü merkezli olan ikinci depremin ardından paniğe kapılan çok sayıda vatandaş, tekrar sokaklara çıktı.

Araç trafiğinin yoğunlaştığı gözlenen kent merkezinde, depremle birlikte yaklaşık 10 dakika elektrik kesintisi yaşandı.

Bazı vatandaşlar battaniyeleri ile sokaklara çıkarken bazı vatandaşlar da araçlarında bekliyor.

Ufak tefek yaralanmalar ve yaşanılan şok nedeniyle hastanelerin acil servislerine gidenler olduğu bildirildi.

Bu arada, Öğretmenevi semtinde incelemelerde bulunan Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, vatandaşlarla konuşarak, sakin olunmasını istedi.

Öğretmenevi semti Gazdeposu Sokak'taki hasar gören evin çevresinde yıkılma ihtimaline karşın güvenlik şeridi çekildi.

100'E YAKIN BAŞVURU

Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, deprem nedeniyle hastanelere gelen yaralı olmadığını, "ancak telaş, panik ve sinir rahatsızlığı" nedeniyle hastanelere 100'e yakın kişinin geldiğini söyledi.

Namal, Numune Hastanesine giderek yetkililerden bilgi aldı. Namal, deprem nedeniyle yaralı olmadığını belirterek sinirsel rahatsızlıklar nedeniyle hastanelere 100'e yakın kişinin başvurduğunu ifade etti.

Namal, yıkılan bir bina olmadığını ancak bazı binalarda ufak çaplı hasarlar meydana geldiğini de belirtti.


Konya'da yaşanan deprem nedeniyle 695 kişi hastanelik oldu

- Konya Valiliği kriz masası, dün gece yaşanan depremlerle ilgili bir açıklama yaptı. Vali Vekili Mustafa Karabacak başkanlığında toplanan kriz masası, yaşanan iki depremde de mal ve can kaybının olmadığını, ancak 695 kişinin sağlık kuruluşlarına başvurduğunu duyurdu. Bunlardan 13 kişiye atel yapıldığı, 8 kişinin de yatarak tedavi gördüğü açıklandı.

Valilik kriz masasından yapılan açıklamada, deprem sonrasında yaşanan panik nedeniyle balkondan atlayan, kriz geçirerek hastanelere gelen kişi sayısının 695 olduğu bildirildi. Valilik, elektrik, su ve doğalgaz şebekelerinde her hangi bir sıkıntı olmadığını duyurdu. Vatandaşların normal yaşantısına dönmesini isteyen yetkililer, "Kandilli Rasathanesi raporuna göre, depremin şiddetinin giderek azaldığı, bu büyüklükteki depremler genel olarak hasara ve can kaybına neden olabilecek depremler olmadığı kaydedildi. Halkımızın artçı depremlerde panik yapmamaları ve olağan günlük yaşamlarına devam etmeleri gerekmektedir. Hasarlı binalarla ilgili ekipler oluşturulup hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber