Anadolu lisesine başvurma şartındaki hizmet yılı süresi düşürüldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2009 20:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı fen, sosyal bilim, spor ve her türlü anadolu liselerinde öğretmenlik seçme sınavına katılabilmek için aranan şart, 3 yıldan 2 yıla düşürüldü.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri İle Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi Ve Atamalarına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Konuya ilişkin 20 Ekim 2006'da yayımlanan yönetmelik yürürlükten kaldırıldı.

Yönetmelik, ikinci yabancı dil dersleri, öğretmenlik meslek bilgisi dersleriyle atölye ve laboratuvar öğretmenleri dışında kalan diğer alan öğretmenlerinin seçimi ve atamalarına ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Söz konusu okullara atamalar, bir eğitim kurumunda norm kadro açığı bulunması ve puan üstünlüğü esasına göre yapılacak.

Sınav ve atama sürecinde duyuru, başvuru, sınav ve değerlendirme amacıyla Milli Eğitim Bakanlığında Seçme Sınavı Komisyonu, valiliklerde İl Değerlendirme Komisyonu ile Uygulama Sınavı Komisyonu oluşturulacak.

Sınava girecek adaylarda, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların belirlenmesine ilişkin kararlarına göre, alanı veya öğrenim durumu, atanacağı eğitim kurumuna atanmaya uygun olmak, bakanlık kadrolarında en az 2 yıl öğretmenlik yapmış olmak şartı aranacak.

Seçme sınavı en az 30 gün önce her adayın bilgi sahibi olmasını sağlayacak şekilde ülke genelinde yazılı ya da Milli Eğitim Bakanlığının internet sayfasından duyurulacak.

Sınav, Seçme Sınavı Komisyonunca belirlenecek merkezlerde Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce merkezi sistemle yazılı olarak veya elektronik ortamda yapılacak.

Sınavın sonuçları, yazılı en geç 15 gün, elektronik ortamda yapılmışsa en geç 5 gün içinde açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber