Bilinçsiz soba yakımı hava kirliliğini arttırıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2009 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin turizm merkezlerinden Nevşehir'de soğukların başlamasıyla hava kirliliği de ağırlığını hissettirmeye başladı. Şehrin üzerini kaplayan ve nefes almayı zorlaştıran hava kirliliğinin en önemli sebebinin kalorifer ve sobaların usulüne uygun yakılmamasından kaynaklandığı belirtildi.

Çevre ve Orman Müdürü Eren Bircan, Nevşehir'in Türkiye genelinde yapılan değerlendirmelere göre, ikinci derece hava kirliliği yaşayan iller arasında bulunduğunu belirtti.

Hava kirliliğinin birinci sebebinin kalorifer ve sobaların tekniğine uygun yakılmaması olduğunu söyleyen Bircan, şehirde yaptıkları kaliteli kömür denetimlerinde olumlu sonuçlar elde ettiklerini kaydetti.

Çevre ve Orman Müdürü Eren Bircan, sonbaharın ilk günlerinde il genelinde iki ayrı merkezde yapılan hava kirliliği ölçümlerinde gerek kükürt dioksit, gerekse partiküler madde yoğunluğunun normal seviyelerde çıktığını kaydetti. Nevşehir'de kalorifer ve soba yakma teknikleri konusunda sıkıntı olduğunu dile getiren Bircan, "Soba ve kalorifer yakma tekniklerinin tam olarak uygulanamaması nedeniyle ilk yakış esnasında çıkan yoğun duman hava kirliliğine önemli ölçüde etki ediyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber