Bardakoğlu: Hacılar valiz değil gönül doldursun...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu: Hacıların zemzemlerini kargoyla eve yollamayı planlıyoruz. Hacılarımız valizini değil gönüllerini doldursun

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, önümüzdeki yıllarda Türk hacılarının zemzemlerini de kargo ile evlerine göndermeyi hedeflediklerini belirterek, "Hedefimiz, hacılarımızın bir valizle gelmesi, bir valizle dönmesi; ama manevi olarak da gönül dünyalarının dolmasıdır. Biz hacılarımızın valizinin değil gönül dünyasının dolmasını istiyoruz" dedi. Bardakoğlu, hac ziyareti için geldiği Mekke'deki Din İşleri Ataşeliği'nde Türk basın mensuplarına bu seneki hac organizasyonu hakkında çeşitli bilgiler verdi. Bu sene geçen seneye göre müracaat sayısında yüzde 50 düşüş yaşandığını anlatan Bardakoğlu, hac günlerinde hacı adaylarını zamanında yerlerine ulaştırdıklarını ifade ederek, "Hiçbir hacımızı yerinde bırakmıyoruz. Helikopterle, ambulansla götürüyoruz" dedi.

SUUDİLER İZİN VERMİYOR

Prof. Ali Bardakoğlu, hacıların eşyalarının Türkiye'ye götürülmesi uygulamasına zemzem sularını da eklemeyi planladıklarını anlatarak şunları anlattı: "Suud hükümeti zemzem ticaretine izin vermiyor. Bana göre haklılar. Zemzemin satılmasına izin vermiyorlar. Hacılarımızın zemzemlerini götürelim istiyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda zemzemlerin de hacılarımızın evlerine taşınmasını hedefledik. Hedefimiz, hacılarımızın bir valizle gelmesi, bir valizle dönmesi; ama manevi olarak gönül dünyasının dolmasıdır. Biz hacılarımızın valizinin değil gönül dünyasının dolmasını istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber